"Sügava kurbusega teatame, et kaotasime täna öösel ootamatult oma sõbra ja bändikaaslase Kõmmari. Puhka rahus, Raivo Rätte (14.06.1970 - 18.07.2018). Palume anda Kõmmari lähedastele aega ja rahu selle teadmisega edasi elamiseks. Ostrova, Lohusalu, Ruhnu ja Pühaste kontserdid jäävad ära."

Täna päeval teatas politsei, et Nõmmel vaiksel Kivi tänavai sai inimene keset ööd autolt surmava löögi. Pärastlõunal selgus, et tegu oli Kõmmariga.

Politseist kinnitatakse, et üheksa minutit pärast südaööd teatati häirekeskusele lähedaste vahelisest tülist Nõmmel Kivi tänaval. Samal aadressil toimus ka otsasõit.

"Häirekeskus sai teate, et Kivi tänaval ründab 48-aastane mees 27-aastast meest ja 40-aastast naist. Sündmuskohale jõudnud politseinikud leidsid sündmuspaigalt avariilise sõiduauto Audi A6, katkise aia ning selle juurest 48-aastase raskelt viga saanud mehe. Esialgsetel andmetel sõitis auto, mida juhtis 27-aastane mees, otsa 48-aastasele mehele," teatas Põhja prefektuur.

Delfi andmetel on naise puhul tegu Kõmmari endise elukaaslasega. Neil on kolm ühist last. 27-aastane mees aga on naise uus elukaaslane.

Neil olid kergemad vigastused ning kiirabi toimetas nad haiglasse. Politseinikud pidasid mehe pärast haiglas käimist kahtlustatavana kinni. Mees oli kaine ja omab juhtimisõigust.

Õhtuleht kohtus sündmuskohal eksnaisega, kel oli pea valge sidemega kinni seotud. "Ta tahtis mind tappa," sõnas ta.

"Teame hetkel nii palju, et poolte vahel toimus tüli ning see ei leidnud aset esimest korda. Kaks päeva varem külastas noorsoopolitseinik sama perekonda ning suhtles naise ja lastega. Selgitame kriminaalmenetluse käigus välja, mis öösel täpselt juhtus. Veel on vara rääkida juhtumi üksikasjadest, sest mitmed menetlustoimingud on alles ees,“ ütles Põhja prefektuuri kriminaalbüroo juht Urmet Tambre Delfile.

Politsei alustas kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahv 118 järgi, mis käsitleb raske tervisekahjustuse tekitamist, mille tagajärjel saabus surm. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel ning politsei palub pealtnägijatel ühendust võtta numbril 5883 6465.

1970. aastal sündinud Raivo Rätte, muusikute ringkonnas tuntud ka hüüdnimega Kõmmari, oli ansambli Kosmikud basskitarrist alates bändi moodustamisest 1999. aastal.

Rätte on ingerisoomlaste järeltulija, kelle rahvuseks ja koduseks keeleks lapsepõlves oli soome keel. Alates selle aastatuhande algusest töötas mees muusikuameti kõrvalt Helsingis psühhiaatria valdkonnas.

Esimesed kümme aastat töötas Rätte Helsingis kohtupsühhiaatria osakonnas ja viimastel aastatel Helsingi linna psühhiaatriakeskuses. Mõned aastad tagasi võttis mees ette ka suure elumuutuse, nimelt ostis ta elu esimese ratta ja liitus RedBike’i rattaklubiga.

Jaga
Kommentaarid