Näitleja Heath Ledger leiti 2008. aasta jaanuaris surnuna New Yorgis tema Manhattanil asuvast korterist. Surma põhjustas kuue erineva retseptiravimi manustamise tagajärjel saadud üledoos. New Yorgi meditsiinikeskuse pressiesindaja kinnitas, et näitleja suri erinevatest tugevatoimelistest narkootikumidest tingitud mürgituse tõttu. Teiste seas leiti Heath Ledgeri kehast jälgi valuvaigistist Oxycontin ja rahustitest Valium ja Xanax. 28-aastane Ledgeri leidis surnuna tema Manhattanil asuvast korterist koristaja ning mehe surnukeha läheduses vedeles erinevaid tugevatoimelisi retseptiravimeid.

Amy Winehouse

Amy Winehouse oli funk-jazz laulja, kes suri õnnetul kombel 2011. aastal alkoholimürgitusse. Kõigest 27-aastane Winehouse leiti oma kodust Põhja-Londonist surnuna. Alguses kahtlustati narkootikumide üledoosi, ent hiljem selgus, et Winehouse’i veres oli 4,16 promilli alkoholi, mis on arstide sõnul potentsiaalselt surmav. Alkoholi võiski peatada Amy hingamise ja viia ta koomasse. Politseinike sõnul leiti lauljatari surnukeha lähedusest kolm tühja viinapudelit.

Foto: Scanpix

Kui toona vaid 27-aastane kitarrigeenius Jimi Hendrix 18. septembril 1970 Londonis peolt koju saabus, ei teadnud ta ilmselt ette, et järgmist hommikut tema silmad ei näe. Võtnud sisse üheksa kanget unerohutabletti (tavapärane annus oli pool), uinus Hendrix ning lämbus iseenda veinisegusesse oksesse. Lahangu andmetel saabus surm mõned tunnid pärast südaööd. 2009. aastal avaldas James “Tappy” Wright raamatu, milles väitis, et Hendrixi lasi mõrvata tema enda mänedžer Mike Jeffery, sest Hendrix oli ähvardanud neid hüljata, kuid seda lugu pole suudetud tõestada.

Foto: Scanpix

Kuigi Janis Joplini lauljakarjäär jäi üürikeseks, võlub tema omapärane hääl paljusid senini. Samuti 27-aastane Janis, kes pidi 1970. aasta 4. oktoobri hommikul stuudiosse lindistama minema, sinna ei jõudnudki. Road-mänedžer John Cooke, kes hakkas Janise pärast muretsema, sõitis lauljatari juurde, et kontrollida, kas kõik on korras. Kõik ei olnud korras, sest Cooke leidis korteri põrandalt surnud Joplini. Hilisem lahang näitas, et lauljanna oli saanud heroiini üledoosi. Kaasa aitas surmale ka tarvitatud alkohol. On arvatud, et Joplini narkodiiler müüs lauljale tavapärasest kangemat kraami, sest sel nädalal said üledoose ka teised tema diileri kunded.

Ryan Dunn

2011. aasta suvel tegi “Jackassi” täht Ryan Dunn purjuspäi surmasõidu. Tema juhitud Porsche põrutas teelt välja ja lahvatas leekidesse lahvatas. Mõned tunnid enne rooliistumist postitas Dunn oma Twitteri lehele foto endast alkoholiklaasiga. Ühe baaris viibinud inimese sõnul oli Dunn kõikidele välja käristanud ning oli ka ise ülemeelikus tujus. Telestaari verest leiti 1,96 promilli, mis on üle kahe korra enam, kui osariigis lubatud. Õnnetuse hetkel kihutas Dunn üle 210-kilomeetrise tunnikiirusega.

Ekspertiisi tulemusel selgitati, et lauljatar Whitney Houstoni surma põhjuseks oli uppumine. Räige narkosõltuvusega võidelnud naisel olid südameprobleemid ja ta oli võtnud kokaiini. Lisaks leiti tema organismist ravimite jälgi — Houston oli tarvitanud nii antidepressante kui ka rahusteid. Möödunud aastakümnetel üks maailma enimmüüdud artiste suri 48-aastaselt.

Marilyn Monroe

1962. aasta augustis leiti toonane seksisümbol Marilyn Monroe oma Los Angelese Brentwoodi kodust surnuna. Kuigi naise surma kohta on aastate jooksul liikunud erinevaid vandenõuteooriaid, pole ühtegi neist suudetud tõestada ja ametlik surmapõhjuseks on märgitud unerohu üledoos.

Cory Monteith

Telesarjas "Glee" ühte peategelast Finn Hudsonit mänginud 31-aastane näitleja Cory Monteith leiti 2013. aasta juulis tema Kanada hotellitoast surnuna. Näitleja surnukeha leidsid Fairmont Pacific Rim hotelli töötajad pärast seda, kui Monteith ei olnud pärast check-out'i aega oma toast lahkunud. Väidetavalt olla näitlejal veel reedel hotellis külalisi käinud, kuid turvakaamera lintide kohaselt naasis ta laupäeva varahommikul oma tuppa üksi. Koroneri sõnul tarbis näitleja vahetult enne surma heroiini ja alkoholi vahetult enne ning kõik viitas lihtsalt traagilisele õnnetusele.

Foto: Kuvatõmmis sarjas

Joaquin Phoenixi vanem vend River Phoneix oli teismeliste iidol, milleks aitasid teda kujundada filmid "Stand by Me", "Indiana Jones and the Last Crusade", "My Own Private Idaho", "The Mosquito Coast", "Running on Empty". Viimase eest kandideeris Phoenix juba 18-aastaselt parima meeskõrvalosa Oscarile. 23-aastane Rive sai toona Johnny Deppile kuulunud ülimeenuka ööklubi Viper Room ees oma venna Joaquini silme all kokaiini ja heroiini üledoosi.

Philip Seymour Hoffman

2. veebruaril 2014 leiti auhinnatud näitleja Philip Seymour Hoffman New Yorgi korterist surnuna, süstal veenis. New Yorgi kohtuarsti poolt väljastatud tõendi kohaselt suri Hoffman akuutse koguse narkootiliste ainete mürgistusse. Surma hetkel oli tema veres nii heroiini, kokaiini, ärevushäire ravimit benzodiazepini ja amfetamiini. Korterist, kust staar surnuna lebas, avastasid detektiivid 49 kotitäit heroiini.