Kaotasin kaalu. Mulle meeldis süüa pitsat, jäätist ja šokolaadi. Kui loobusin piimatoodetest, suutsin paari kuuga kaotada lisakilod. Riided tundusid lohvakamad. Mul oli kergem olla.

Langes kolesteroolitase ja vererõhk. Kuigi olin juba siis vegan, oli mu perearst mures mu liialt kõrge kolesteroolitaseme ja vererõhu pärast. Mu peres on inimestel esinenud südamehaiguseid. Mu vanaisa suri 54-aastaselt südamerabandusse. Hakkasin tarbima rohkem küllastumata rasvu nagu pähklid, oliiviõli ja sõin palju pastat, kus oli rohkelt avokaadopestot. Arst imestas, et mõni kuu hiljem olid kõik näitajad head. Ja piimatooteid polnud ma söönud. Nüüd, neli aastat hiljem on kõik endiselt suurepärane.

Hakkasin end tundma väga kergelt. Tead seda tunnet, et tunned nagu oleksid punnis? Tunned end raskena? Aga kui loobusin piimatoodetest, muutus mu enesetunne täielikult. Varem oli mul piimatooteid sisaldavaid toite süües kõht lahti. Mul oli raske olla.

Hakkasin tarbima vähem suhkrut. Kui tarbisin piimatooteid, tahtsin pidevalt maiustada jäätisega või süüa erinevaid kohupiimakreeme. Mul oli pidevalt isu magusa järele. Ühel hetkel hakkasin sööma aga puu- ja juurvilju. Mu magusaisu vähenes märgatavalt. Langes ka kaal.

Nahk muutus puhtaks. Mul oli vanasti akne. See oli päris hull. Mu enesetunne langes madalale. Põdesin seda väga. Kui loobusin piimatoodetest ja magustoitudest ning tarbisin üldiselt väga vähe suhkrut, paranes ka minu naha seisukord.

Kadusin allergiad. Loomulikult ei kao piimatoodetest loobumisega kõik allergiad. Mul kadusid mõned aga küll. Näiteks enne ei saanud ma olla kasside lähedal ja mul olid pidevalt mured hingamisteedega. Lisaks põdesin sageli külmetushaigusi. Olin haige iga kord, kui levis mõni viirus. Nüüd on see kõik kadunud.

Hakkasin tervislikumalt toituma. Kuna varem sõin rohkelt juustu, siis piimatoodetest loobumisel kadus juust menüüst. Lisaks kadus magusaisu. Hakkasin sööma rohkelt puu- ja juurvilju. Ma ei tundnud enam, et olen kuidagi punnis. Mul oli nii kerge olla.

Tegin rohkem trenni. Muidugi võib ka piimatooteid sööv inimene teha palju trenni, aga kuna piimatoodetest loobumisega hakkasin üldiselt palju tervislikumalt sööma, oli mul rohkem energiat, hakkasin trennis käima ja tunnen end paremini.

Leidsin uue hobi. Kuna paljud toidud sisaldavad piima, pidin oma menüüd muutma. Seetõttu hakkasin katsetama erinevaid retsepte. Mu oskused söögitegemises arenesid märgatavalt. Lisaks proovisin palju uusi toite.