Thomas Edison oli Ameerika leiutaja ja tarbis regulaarselt kokaiini, kui ta tegi tööd. Edison oli üks 20. sajandi edukamaid leiutajaid. Tema nimel on ligi 1100 patenti. Ta leiutas muuhulgas asjad nagu fonograaf, elektrihõõglamp, süsimikrofon ja palju muudki.

Stephen King on menukirjanik ja tema teoste põhjal on vändatud mitmeid filme ja telesarju. Näiteks on Kingi sulest ilmunud tuntud õudusromaan "See" ("It"), millest ilmus aasta tagasi ka film. Kingil on olnud alkoholi, kokaiini ja vaaliumi sõltuvus. Ta on suitsetanud ka kanepit. King on avalikult öelnud, et ei mäleta romaani "Cujo" kirjutamist, sest oli sel ajal väga pilves.

Kurt Cobain oli Nirvana muusik, kes kasutas heroiini tulemaks toime nii füüsilise kui ka emotsionaalse valuga. Arvatakse, et Cobaini narkosõltuvus on peamine põhjus, miks ta 1994. aastal enesetapu sooritas. Ta oli siis vaid 27-aastane.

Marilyn Monroe on tuntud filmiikoon, kes kannatas unetuse all. Naine neelas seetõttu peotäitega unerohte. Ta suri 1962. aastal üledoosi tõttu. Arvatakse, et tegemist on enesetapuga, aga kindel see pole.

Robert Downey Jr on mees, kellele meeldivad ilmselt kõik narkootikumid. Ta veetis mõnda aega isegi California osariigi kinnipidamisasutuses, sest tal olid narkoprobleemid. Samas nüüd on Downey puhas poiss ja teeb karjääri.

Charles Dickens on tuntud Inglise autor, kellel oli oopiumisõltuvus. Oma hilisematel eluaastatel käis ta sageli oopiumitelkides, mis asusid Londonis Shadwellis.

Ernst Hemingway. Kes ei teaks nii-öelda kadunud põlvkonna terava kirjanikku Hemingwayd, kelle teravast sulest on ilmunud näiteks "Vanamees ja meri", "Kellele lüüakse hingekella" ja palju muudki?Kahjuks oli Hemingwayl aga tõsine alkoholiprobleem. Ta jõi väga palju. 1961. aastal sooritas ta enesetapu, olles vaid 62-aastane.

Edgar Allan Poe on üks neist, kelle sulest on ilmunud mitmeid õudusjutte. Poel oli alkoholisõltuvus ja ta tarbis sageli ka narkootikume. Paljud ajaloolased usuvad, et Poe halvad harjumused on seotud tema müstilise surmaga 1949. aastal.

Pjotr Tšaikovski kannatas depressiooni käes ja seetõttu jõi ta meeletult palju. Paljud arvavad, et helilooja Tšaikovski surm 1893. aastal oli enesetapp. Ta suri 53-aastaselt.

Sigmund Freud on eelkõige tuntud psühhoanalüüsi teooria ja meetodi rajajana. Kui miski meest vaevas, tarvitas ta kokaiini. Ta ütles ka avalikult, et tegemist on hea ainega ja kirjutas seda oma mitmetele patsientidele.

Ulysses S. Grant oli 18. Ameerika president, kes jõi kogu Kodusõja aja. Ta suri 62-aastaselt 1885. aastal.

Vincent van Gogh oli kuulus kunstnik, kes tarvitas sageli absinti. Ta suri püssikuuli põhjustatud haava tõttu. Arvatakse, et ta võis ka ise selle taga olla.

Winston Churchill oli Briti poliitik ja Nobeli auhinna laureaat. Ta oli ka Suurbritannia peaminister aastatel 1940-1945 ja 1951-1955. Churchill tarbis ohtralt alkoholi.

Andy Warhol oli popkunstnik, näitleja, filmitegija ja graafik, kes tarbis peamiselt narkootikume, mis hoidsid ta pea väga selgena. Ta soovis, et ta oleks kogu aeg ülimalt keskendunud. Warhol suri 58-aastaselt 1987. aastal.

Allikas: ranker.com