Festivali eelüritus meelitas Haapsallu esimesed pooltuhat külastajat. Peeti pidukõnesid, pakuti vahuveini ning söödi maasikaid. Lavale astusid ansambel Dando Wada ning Compromise Blue. Haapsalu Piiskopilinnuse väravad, kus asub festivali pealava, avatakse täna kell viis õhtul.

Pealava programmi avab kell 18 kodumaine The Queen of Spades, kel juuni alguses oli Tallinnas au soojendada ansamblit Deep Purple. Tänase päeva peaesineja Bob Margolin astub lavale kell 21.45. Festivali pealava programmi lõpetab reedel 30. juubelit tähistav Compromise Blue, kes toob lavale külalisesinejatena ansambli A-Rühm ning kitarrist Laur Joametsa.

Festivali korraldaja Indrek Ditmanni sõnul on ettevalmistused kulgenud plaanipäraselt ning korraldajad on suureks bluusipeoks valmis. „Ootame nädalavahetusel Haapsallu rohkem bluusipublikut, kui kunagi varem. Eelmisel aastal külastas festivali 13 tuhat inimest, kelle hulgas üle tuhande väliskülalise.“

Seekordse Augustibluusi peaesinejad on chicago bluusi esiisa Muddy Watersi bändi endine kitarrist Bob Margolin ja eelmisel aastal suisa neljas kategoorias USA bluusiauhindadele nomineeritud Sugaray Rayford. Kodumaine ansambel Revals toob pealavale Augustibluusi eriprojekti „Sinine, must ja kange“, mille koosseisus löövad külalismuusikutena kaasa Jaanus Nõgisto, Tõun ja Mart Müürisepp. Esinejaterivis on viis Ameerika Ühendriikidest saabuvat koosseisu, samuti muusikuid Kanadast, Itaaliast, Jaapanist, Rootsist, Soomest, Lätist ja Tšehhist.

Lisaks Haapsalu Piiskopilinnuse varemetele ning kultuurikeskusele toimuvad kontserdid veel kaheksal väiksemal laval, mis asuvad Haapsalu Kuursaalis, raudteejaamas ja suveterrassidel. Festivali passid on müügil Piletilevis, üksikute kontsertide pileteid on võimalik soetada kohapealt. Lisainfot leiab festivali kodulehelt www.augustibluus.ee ning Facebookist.