Ekraanile jõudvatest filmidest inspireeritud vestlusringides uuritakse, kas eestlased kardavad lähedust ja mida tuleks ette võtta paksu valge neegrikuningaga "Pipi Pikksukas". Filmist "Adam", mis jutustab kurttumma noormehe esimestest sammudest iseseisvas elus, tulevad rääkima režissöör Maria Solrun, peaosatäitja Magnús Mariuson ja operaator Joanna Piechotta.

Kirjanik Jaan Malin paneb hüüumärgi oma pretsedentitule ettevõtmisele – esitada sada päeva avalikus ruumis eesti luulet. Eesti riigi juubelile pühendatud aktsiooni lõppvaatusel tuleb talle appi Karoliine-Lisette Kõiv, koos loetakse ja lauldakse armastusluuletusi.

Kuna esimesed eesti filmimehed Johannes Pääsuke ja Theodor Luts võrsusid Tartust ning ka esimene Eesti paikkino Illusion avati 1908. aasta kevadel just seal, juhatab Tartu Linnamuuseum kahel ekskursioonil kätte kesklinna piirkonnas tegutsenud ajalooliste kinode asupaigad.

Elavas raamatukogus jagavad värsked tartlased avatud raamatutena oma rändelugusid ja kirevaid mõtteid Tartu linnast. Teemaga sobitub ka näitus "Me kõik oleme Tartu". Külla tuleb Tallinna raamatupood REaD, kes avab raamaturingluse ja kaupleb odavate raamatutega. Just Filmi animatsioonitöötoas õpetatakse lihtsate vahenditega tegema filmi ja osaleda saab filmiviktoriinil.

Publikut naerutab Comedy Estonia ja klubis Naiiv leiab aset tantsuõhtu "Armastuse pidu".

Esimest korda on Tartuffil külaliseks taskuhääling "Armastusest", mille juhid Elina Naan ja Veiko Tubin teevad festivalilt kolm avalikku salvestust.

Enamik üritusi leiab aset raeplatsile püstitatavas telgis ja on tasuta, nagu ka kõik festivalil linastuvad filmid.

PÖFFi armastusfilmide festival Tartuff toimub tänavu 13.-18. augustini. Tegu on Baltikumi suurima vabaõhufilmifestivaliga, mis eelmisel aastal kogus üle 17 000 külastuse.