Kui uurida Patuse Poole ametlikule kodulehele üles laetud esinemisgraafikut, võib ilma igasuguse spekuleerimiseta üle lugeda, et bändil on terve 2019. aasta vältel kinnitatud esinemisi äärmiselt palju — hetkel on konkreetselt paika pandud suisa 90 esinemist erinevates meelelahutusasutustes üle Eesti, mis tähendab, et hõivatud on praktiliselt kõik nädalavahetused.

Kui võtta arvesse avalikult teada olevat infot, et tõelise hittbändina kasseerib Patune Pool erinevatelt esinemistelt keskmiselt 2000 eurot, tähendab see, et nii Edvinil kui Sünnel jääb kummalgi tühistatud kontsertide tõttu aastas teenimata vähemalt 100 000 eurot. Kui arvestada ka sellega, et mitmed 2019.aasta esinemised on erapeod, mille eest makstakse alati rohkem kui avalike ürituste eest, võib kogu saamata tulu olla veelgi suurem.

Sooviga vestelda sellest, kui mõjuv peab ikkagi olema põhjus jätta teenimata nii suuri summasid, on Kroonika toimetus Patuse Poole poole pöördunud, ent kommentaaridest telefoni teel loobuti ja lubati need läkitada elektronposti vahendusel. Lugu on täiendamisel.

Tänavu jaanipäeval andsid Sünne ja Edvin ka Kroonikale intervjuu, kus puudutati nii esinemistasude kui ansambli tohutu hõivatuse teemat: