Forum Cinemas programmispetsialist Henryk Johan Novod selgitas, et sel hooajal pakuvad kultuurihuvilisele kinopublikule eksklusiivse elamuse kuulsaimad klassikalised balletid Moskva Suure Teatri esinäitlejate ja balletitruppide esituses. „Alustatakse nelja klassikalise ballettiga "Sülfiid“, "Don Quijote“, "Bajadeer“ ja "Uinuv kaunitar“ ning loomulikult saab näha ka armastatud jõululugu "Pähklipureja“. Lisaks veel tormakas ballett "Kuldajastu“, mida etendab ainult Suur Teater,“ märkis Novod. Hooajal lõpetab Edward Clugi kahe väga populaarse tegelasega uuslavastus "Carmen-Süit“ /"„Petruška“.

1776. aastal rajatud Moskva Suur Teater on Venemaa kultuuri ja traditsioonide sümbol, mille etenduste tase vastab ka kõige nõudlikumale maitsele ning on tänapäeval endiselt etalon kõigile teistele balletiteatritele. Balletitrupi repertuaari mahub nii rahvuslikku klassikat kui ka maailma balletiklassika varamusse kuuluvate etenduste maailmakuulsate koreograafide suurepäraseid tõlgendusi.

Koostöös teatri ning satelliidipilti vahendava ettevõttega Pathé Live tuuakse otseülekanded Moskva Suurest Teatrist ligi 1400 ekraanile üle 50s erinevas riigis ning nende hulgas ka Forum Cinemas Tallinna, Tartu ning Viljandi kinodesse. Pildiedastuse puhul on silmas peetud just kinode laiekraane ning kasutusel on vähemalt 10 erinevat kaamerat.

„Kindlasti ei ole need ülekanded mõeldud ainult tõsistele kultuurinautijatele ja soovitame soojalt tulla ka kõigil neil, kes pole varem üldse balletiga kokku puutunudki, sest see on ainulaadne võimalus, kui koju kätte tuleb balletimaailma kõrgeim võimalik tase ja kvaliteet. Esimese kogemusena balletist jätab see kustumatu mulje,“ selgitas Novod.

Moska Suure Teatri 2018/2019 kava leiad SIIT.