Ettevõtmise eesmärk on anda meeleoluka etenduse kaudu ülevaade kogu Rannapi mitmekesisest tegevusest kergemas muusikas: eeskätt heliloojana, kuid pisut ka interpreedina. Kõlavad Rannapi tuntuimad laulud (lisaks ka mõned vähemtuntud, aga head!), paar pop-pala klaverile, popurrii värskest rokkooperist “Nurjatu saar” jpm. Esinevad muusikud, kellega Rannap on kõige rohkem koostööd teinud, enamik neist on meie parimad lauljad, kellest mõned on ühtlasi Rannapi vanemate laulude omaaegsed esmaesitajad!

Rein Rannapil on uskumatu rõõm sellest, et nii ammu loodud laulud täna ikka veel kõnetavad publikut, ja saavad endale üha uusi seadeid ja tõlgendusi. „Näiteks oleme lõpetamas Ott Leplandiga plaati mu vähemtuntud lauludest – täiesti ümbertehtult – üli-moodsas seades.
Seetõttu julgen kokku kutsuda meie parimaist lauljaist need, kellega olen rohkem koostööd teinud, ja pakkuda teile, armas publik, ulatuslikku läbilõiget mu kõige tuntuimaist lauludest ning lisades sinna ka mõned, mis pole nii tuntud, kuid minu meelest igati väärt teie tähelepanu. Olen täiesti veendunud, et sellest kontserdist saate te ainulaadse ja unustamatu elamuse!“

Kontserdil on videoprojektsioon, mis näitab esinejaid suures plaanis, samuti näeb ekraanil vanu videosalvestusi, fotosid ja katkendeid filmidest, kus on kõlanud Rannapi muusika (etendusel muidugi elavas esituses). Kokku on kontserdil muusikanumbreid üle neljakümne, mõned neist katkenditena.

Aastanumber, millest möödub tänavu 50 aastat, oli siis 1968. See oli Rannapile pöördeline aasta: ta andis oma esimese soolokontserdi; esines solistina sümfooniaorkestri ees; osales trioga Tallinna jazz-festivalil, kus esitles oma kompositsioone; kirjutas lastemuusikali ja lõi esimesed niiöelda täiskasvanute laulud, mis ka lindistati raadios. Kui tema 60. juubeli kontsert keskendus tõsisemale žanrile ja instrumentaalmuusikale, siis seekord on rõhk poplauludel. Lisaks antakse kontserdil ka vestlusega põimitult mõneminutilised ülevaated nii helis kui pildis sellest samast 1968. aastast ja lapsepõlve loomingust.

Esinevad lauljad
Maarja-Liis Ilus
Lenna Kuurmaa
Kadri Voorand
Tõnis Mägi
Ivo Linna
Ott Lepland
Marko Matvere
Kristjan Kannukene
Ikevald Rannap

Kaasa teevad
ansambel koosseisus
Rein Rannap – klaver, Rain Rämmal – süntesaatorid, Jorma Puusaag ja Jaan Varts – kitarrid, Henno Kelp – basskitarr, Roland Puussepp – trummid.

Silvia Ilves – soolotšello
Keelpilliansambel Ilves Sisters
Heigo Rosin – soolomarimba ja löökpillid
Mihkel Mattisen – klaver (Rannapiga koos neljal käel)

Segakoor Vox Populi Janne Fridolini juhatusel
Eesti Raadio laste vokaalansambel Kadri Hundi juhatusel

Kontserdi korraldab Ekspress Meedia.