Kohvipaks, vana hommikupuder ja tursapead! Peeter Pihel söötis vene gurmaanidele 70 euro eest prügikastikraami
Eesti tippkokk Peeter Pihel korraldas Moskvas moodsa, „ninast sabani“ õhtusöögi Zero Waste Dinner, mis tähendab, et 4900 rubla ehk umbes 70 euro eest sai maitsta hõrgutisi sellisest söögikraamist, mis muidu prügikasti lendab või loomadele ette antakse — tee taldrikule leidsid nii tursapea, kuivanud leib kui ka kohvipaks, kirjutab Naisteleht.
Jäätmevaba toidutegemist tutvustas Pihel restorani MØS Gastronomic Smart&Casual sünnipäevapeol ning toidukraami kuuekäiguliseks õhtusöögiks varus Peeter Moskvast, tuues Eestist kaasa vaid tursapead, kuna Venemaal müüakse kala ilma peata. Kaubaks läksid nii porrulaugu kõige rohelisem osa, lillkapsa varred, hommikune kaerapuder ja üleküpsenud banaanid, kui ka tursapea põsed ja lõuad. Tahkunud leib sai uue hingamise küpsiste ja majoneesina, viimasel juhul kaaslaseks kergelt soolatud toores tallesüda. Gurmaanid said proovida ka tumedas õlles hautatud seapõske ja õhtusöögile pani punkti dessert — kohvipaksu-posset.
Kallis Kroonika lugeja, kas Sina mekiksid taolisi hõrgutisi?