"Eestis ei puutunud ma bikiinivooruga kokku, kuna minu aastal toimus võistlus kinnises ringis. Bikiinides esindasin Eestit Miss Universumil 2000 Küprosel ja Miss Earthil 2001 Filipiinidel. Mõlemad olid minu jaoks fantastilised kogemused maailma näha ning lõbus väljakutse end kaunitaridemeres proovile panna," meenutab naine.

"Finaali sain mõlemal korral kindlasti tänu sellele, et ei võtnud neid võistlusi surmtõsiselt, vaid lihtsalt nautisin igat hetke jäädes iseendaks. Oma treenitud 20. aastases noores kehas ei tundnud ennast kuidagi halvasti, ükskõik, mis mul seljas oli. Samas, kui tagantjärgi võtta, siis on see bikiinivooru ärajätmine igati mõistlik, kuna see pole enam naise loomuliku ilu näitamine, kui mängu tulevad silikoonid, opereeritud ribid," tõdeb ta.

"#MeToo on võib-olla läinud kohati liiga kaugele, aga isiklikult pole mul halbu kogemusi ei missina ega ka modelliagentuuri omanikuna. Tuleb tüdrukutele juba noorest peast teha teadvustustööd, et alateadlikult eemale hoiduda ohtudest ja valedest inimestest," sõnab Mikomägi.