Peaminister Benjamin Netanyahu sõnul valitsus deposiiti ei kata ja väidab, et telekanali eelarves on saadaval 178 miljonit eurot, millest on tagatisrahaks enam kui küll, vahendab Wiwibloggs.

KAN vaidleb aga vastu, et Eurovisioni võõrustamine on lisakulu, mida nende eelarve ei kata ja seetõttu ootavad nad valitsuselt abi ning nagu ikka, kui Eurovision 2019 produktsioon möödub ilma viperusteta, annab EBU tagatisraha tagasi.

Hiljuti tõstis valitsus panuseid ja ähvardas, et kui KAN loobub Eurovisioni korraldamisest, ei jää neil muud üle kui telekanal jäädavalt kinni panna. Nüüd on saagasse sekkunud ka EBU.

“Igal aastal tuleb enne plaanide paika panemist ja Eurovisionit võõrustava linna välja hõikamist anda Euroopa Ringhäälingute Liidule rahalisi garantiisid. Alati on olemas erakorralised plaanid juhuks, kui peaks leidma aset olukord, kus telekanal ei suuda oma kohutusi täita — see on normaalne nii suure ja paljude rahvusvaheliste sihtrühmadega ürituse planeerimise puhul,” kommenteeris EBU esindaja. Selline avaldus viitab sellele, et Euroopa Ringhäälingute Liidul on varuks juba teine riik, mis oleks valmis lauluvõistluse võõrustamise enda peale võtma.

Kuulduste kohaselt on järjekorras tänavu teiseks jäänud Küpros (kuigi neil puudub võistluse võõrustamiseks sobiv koht); kolmandaks jäänud Austria, mis vedas Eurovisionit alles 2015. aastal; ja neljandale kohale platseerunud Saksamaa, millest on tihti räägitud kui EBU varuriigist.

Ükski riik pole kuuldusi avalikult kinnitanud, kuid arvatakse, et EBU on kokkulepped sõlminud privaatselt.

Iisraeli tagatisraha tasumise tähtaeg kukub täna.