"Room in Rome"

"Sex and Lucia" režissöör Julio Medem teeb seda, mida kõige paremini oskab, milleks on muidugi väga sensuaalne lavastajatöö kahe inimese armastuse väljenduse kujutamisel.

Jean-Claude Brisseau erootiline thriller näitab, kuidas kaks naist kasutavad seksi ära, et tõusta kõrgemale ja kaugemale.

Halvatud mees, kes on ühtlasi ka populaarne kirjanik, soovib teha seda, mida temast enam ei oodata ehk seksida. Selleks on olema vastav teenusepakkuja, mida viib läbi võluv näitleja Helen Hunt.

Austraalia kirjaniku Julia Leighi debüütfilm "Sleeping Beauty" ei seostu samanimelise muinasjutuga mitte kuidagi, sest selles filmis, kus peaosa kehastab Emily Browning, vastab noor naine raha kogumise eesmärgil reklaamile, mis teeb temast seksitöötaja, aga mitte ainult, sest tema ülesanne on lesida alasti voodis, samal ajal kui vanad mehed temaga koos magavad. See kõik võib tunduda rõve, kuid tegelikult on filmis peidus mitmed sügavamad tasemed, mida selle tutvustuse põhjal kohe ei ootaks.

See film näitab perfektselt, kuidas boheemlaslikus elus on seks ja kirjandus omavahel jäägitult ühendatud.

Julio Medemi film on seksist ja Luciast. Pealkiri võib eemale peletada, aga tegu pole ainult seksist pajatava filmiga, vaid psühholoogilise draamaga ühe inimese elust.

Prantsuse režissöörile Gaspar Noe'le meeldib šokeerida: ta tegi seda 2002. aasta filmiga "Ümberpööramatu" ("Irréversible"), 2009. aasta sürrealistliku "Ootamatu tühjusega" ("Enter the Void"), kuid 2015. aasta "Armastus" ("Love") oli teistmoodi. Režissöör palkas peaossa tundmatud näitlejad ning filmis 3D-s üles reaalse enamasti simuleerimata seksi. "Armastus" on 3D kunstiline porno. Filmis on üks väga konkreetne stseen, kus vaatajatele saab osaks 3D ejakulatsioon.

Erootilistest või seksikatest filmidest rääkides kipub alati esile tulema James Spaderi ja Maggie Gyllenhaali "Secretary".

Atom Egoyani film pole otseselt erootiline, vaid pigem vaatleb seda, et mis rolli omavad striptiisiklubid seksist sõltuvuses olevates ühiskondades.

"The Lover" on kaunis film prantsuse nooruki (Jane March) ja hiina Playboy (Tony Leung) armastusest. Maailmakuulsa Jean Jacques Annaudi film kandideeris ka operaatoritöö eest Oscarile.

Bernardo Bertolucci filmi tegevustik leiab aset 1968. aasta Pariisi tudengimässude ajal ning vaatleb sügavalt erootilist armukolmnurka.

Lars Von Trieri kirjutatud ja lavastatud film leiab aset 70ndatel ühes Šoti külas ning räägib loo naisest, kelle mees jääb õnnetuse tagajärjel kaelast altpoolt halvatuks, kuid palub oma naisel teiste meestega magada ja sellest talle rääkida.

Enamus teavad režissöör Ang Leed rohkem "Billy Lynn's Long Halftime Walk", "Life of Pi", "Taking Woodstock", "Brokeback Mountain", "Hulk" ja "Crouching Tiger, Hidden Dragon" režissöörina, aga kui "Lust, Caution" on nägemata, siis olete ilma jäänud tõelisest pärlist.

Jane Campioni filmid näitavad maailma läbi naiste silmade ja mitte miski ei tee seda paremini kui "The Piano", mis kujutab Holly Hunteri kehastatud tumma naise ja tema klaveri vahelist armastust ja mehi tema ümber, kes seda ära kasutada üritavad.

Wong Kar Wai kaunis film on niivõrd mõjuv, et pärast seda pole ükski "romantiline" film enam sama mõjuga.

29-aastase Steven Soderberghi lavastatud film, mille stsenaariumi kirjutas ta kõigest ühe nädalaga, oli eeskujuks kõigile neile, kes soovisid teha tuntud näitlejatega madala eelarvega iseseisvat filmi.

Taaskord Bernardo Bertolucci lavastatud filmis üritab keskealine mees (Marlon Brando) leppida oma naise enesetapuga, kui kohtub Pariisis noore naisega (Maria Schneider), kellega alustab ohtlikku ja kohati vägivaldset seksuaalset suhet. Filmi eesmärk on näidata mõlema karakteri sisemist põlemist, pinget ja segipaisatud tundeid.

Bunueli üks tuntuimaid filme näitab, kuidas tavaline koduperenaine hakkab prostitusiooniga tegelema.

Stanley Kubricku lavastatud Nabokovi romaani ekraniseering räägib Inglismaa väikekülla saabunud keskealisest mehest, kellel tekivad teismelise tüdruku suhtes ebaterved mõtted ja kuidas see mõjutab kogu tema ülejäänud elu.

Nooruke keskkoolineiu Adèle on võluvalt õrnas seksuaalse ärkamise ja enesotsingute eas ning esimeseks armastuseks kogu keha ja vaimuga valmis. Põgus suhe temasse armunud noormehega saab kiire lõpu, kui Adèle näeb ootamatult siniste juustega saladuslikku neidu.

Sinijuukselise Emmaga kohtumisest saab alguse keeruline, liigutav ja sügav armastuslugu, mis kõnetab oma universaalsuses igat inimest, kes on kunagi armastanud.