Madridi Reali jalgpalliklubi ja Walesi koondise 29-aastane tähtmängija Gareth Bale plaanis suurejooenlist pulmapidu oma pikaaegse kallima Emma Rhys-Jonesiga. Pidu jääb aga ära, kuna perekonda tabas mitu tragöödiat.

Paar plaanis suurejoonelise peo maha pidada Itaalias Toskaanas. Esinejana sooviti pulmas näha USA megatähte Beyoncét. Praeguse seisuga lükati pulmad aga aasta võrra edasi, kuna viimase paari aasta jooksul on liialt palju juhtunud.

Suurimad probleemid pidid olema Rhys-Jonesi isa Martiniga, kes veetis investoritelt raha välja petmise eest koguni kuus aastat vanglas. Seejärel on suhted perekonnas olnud pingelised ning asjale ei aidanud kaasa Martin Rhys-Jonesi uus elukaaslane, kelleks oli mehest poole noorem venelanna.

Bale’i elukaaslase sugulastega on probleeme olnud veel. 2016. aastal sattusid tema vanavanemad kindlustuspettusesse, mis lõppes nende autode süütamisega. Kogu juhtumiga oli seotud ka kohvritäis narkoraha. Ligemale miljon eurot läks lõpuks kaduma koos Rhys-Jonesi sugulase Epiphany Dringiga. Endine glamuurimodell läks kaduma koos raha ning väärtuslike käekelladega.

Rhys-Jonesi perekonda tabas aga veel üks tragöödia. Nimelt leiti tema õe elukaaslane Alexander Williams surnuna. Sotsiaaltöötajate uurimise alla sattunud Williams võttis endalt ise elu.

“Viimased paar aastat on olnud nende jaoks tõeliselt keerulised. Paljud tema (Rhys-Jonesi) lähimad sugulased ei olnud praeguse seisuga pulma kutsutud. Aastaga võib aga palju juhtuda ja loodetavasti lepivad inimesed vahepeal omavahel ära,“ rääkis perekonnale lähedal seisev allikas möödunud kuul Daily Mailile.

2015. aasta novembri alguses levis spordimaailmas kulutulena uudis, et Madridi Reali ja Prantsusmaa jalgpallikoondise ründaja Karim Benzema sai süüdistuse seoses väidetava väljapressimisega.

Algsete süüdistuse kohaselt proovis Benzema pressida raha välja koondisekaaslaselt Mathieu Valbuenat, ähvardades avaldada viimase koduse seksivideo. Samas kaasuses võeti möödunud kuul vahi alla teine kurikuulus Prantsusmaa ründaja Djibril Cisse, kuid tema peagi vabastati.

Toonased teated rääkisid, et Benzema saab ametliku süüdistuse seoses väljapressimisele kaasa aitamisega. Kuna Prantsusmaal on see kriminaalkorras karistatav, võib teoorias ründajat oodata maksimaalselt 5-aasta pikkune vanglakaristus.

Eurosport teatas ka, et Benzemal oli pärast süüdistuse saamist Valbuenaga suhtlemine keelatud. Samuti kirjutas portaal, et Benzema rikkus seadust endale teadamata — temaga võttis ühendust üks lapsepõlvesõber, kes ütles, et kolm röövlit varastasid Valbuena kodust eelmainitud seksivideo ja nüüd sooviti, et prantslasest ründaja enda koondisekaaslasega varaste nimel läbi räägiks.

Benzema ise lootis, et ta teeb sellega Valbuenale teene ja väidetavalt olla kaks mängumeest antud teemal isegi koondise treeninglaagris rääkinud. Vastavalt tõenditele leiti aga, et Benzema aitas varaste tegevusele kaasa ja seega sattuski Reali ründaja ootamatult keerulisse olukorda.

Madridi Reali poolkaitsja Luka Modrić sattus mullu oma kodumaal Horvaatias põlu alla: nimelt alustas riigiprokurör tema suhtes uurimist, sest kahtlustati, et mees andis kohtus valeväiteid.

Modrići pahanduste põhjuseks oli Horvaatia jalgpallimagnaadi Zdravko Mamići kohtuprotsess, kus 57-aastast Mamićit süüdistatakse korruptsioonis, erinevates maksupettustes ja kelmustes, mille mees pani toime Zagrebi Dinamo klubi tegevdirektorina. Muuhulgas süüdistati teda selles, et hoidis endale suure osa üleminekutasusst, mille klubi teenis 2008. aastal Modrići Tottenham Hotspurile müümise eest.

Üheks kohtus arutatavaks episoodiks oli Modrići ja Dinamo vahelises lepingus olnud lisa, mille järgi tuli mehe pealt teenitav üleminekutasu 50-50 printsiibil mängija ja klubi vahel pooleks jagada — prokuratuur üritab tõestada, et see klausel lisati lepingusse tagantjärele alles pärast ülemineku toimumist. Esialgu kinnitas tunnistaja Modrić kohtus ütlusi andes süüdistajate kahtluseid, kuid võttis oma sõnad hiljem tagasi ning väitis, et sattus segadusse.

Jalgpallur hiilis maksudest kõrvaleläbi Luksemburgi rajatud firma, kuhu ta oma reklaamiõiguste rahad lasi kanda. Sedaviisi käitus ta terve 2013. ja 2014. aasta. Hispaania riik arvutas välja, et seetõttu jäi neil Modricilt saamata vähemalt 870 728 eurot maksuraha.

Sportlane jõudis Hispaania kohtuga maksudest kõrvale hiilimise vaidluses kokkuleppele, tasudes vanglakaristusest pääsemiseks miljon eurot trahviraha, pääsedes sellega ka tunnistuste andmisest.

Madridi Atletico ja Prantsusmaa jalgpallikoondise ründaja Antoine Griezmann külastas mullu detsembris 1980-ndate aastate stiilis pidu ning prantslane otsustas end selle tarbeks võõbata mustanahaliseks ja kanda korvpalliliiga NBA All Stari mänguvormi.

Griezmann jagas endast tehtud fotot ka sotsiaalmeedias ning sai seejärel terava kriitika osaliseks. Prantsusmaa koondislast süüdistati koheselt rassismis. Griezmann üritas esmalt selgitada, et tegemist on austusavaldusega.

“Rahunege maha. Ma olen Harlem Globetrottersi fänn. See on austusavaldus,“ kirjutas Griezmann ning see valas veelgi enam õli tulle.

Veidikese aja pärast Griezmann siiski vabandas: “Ma olen nõus, et see oli imelik. Kui ma tegin kellelegi haiget, siis ma vabandan.“ Peagi kustustas Griezmann avaldatud foto ning ka oma esimese kommentaari.

Pole teada, kas tahtlikult või kogemata, aga Hispaania rahvuskoondis ründaga Diego Costa astus 2015. aasta novembris toimunud mängul Stoke'iga varba peale platsi kõrval seisnud turvamehele.

Piinlik vahejuhtum leidis aset 73. minutil, kui Costa läks audisisseviskeks palli väljaku äärest ära tooma. Ühel hetkel turvamees võpatas ning tõukas ärritunult hispaanlast. Videokorduste järgi ei saanud kindlalt väita, et Costa oma jalgpallisaapa turvamehele meelega jala peale pani. Kuid olukord näis väga sedamoodi küll.

Turvamees teavitas juhtunust ka väljakukohtunikku, kes selle oma mängu raportisse kirja pani.