Corelli Music ühendab festivalil „Tallinna tornid" iidse linna erinevate aegade tornid tänapäeva kunstitippude loominguga ning tutvustab linna kuulsat ja täienenud „kilukarbisiluetti" seestpoolt läbi eri ajastute muusika. Sel suvel kuulub festival ka Eesti Vabariik 100 suure pidunädala programmi ning teeb koostööd Tallinna Kultuuriööga.

Suvelõpu sumedatel õhtutel 23.-25. augustil saab nautida kontratenori ja kitarri kaunist duetti, isa ja tütre võluvat koosmusitseerimist ning vaimustavat orelimuusikat. Selle aasta säravad esinejad Ivo Posti ja Kristo Käo, Liis ja Jaak Lutsoja ning Aivar Sõerd toovad armsa pealinna kirikutesse ja kuulsaimasse linnamüüritorni muusikat alates renessansi- ja barokiajast läbi klassikaliste oreliteoste kuni kaasaegsete jazzimprovisatsioonideni.

KAVA:

N, 23.08.2018
*19.00 Püha Vaimu kirik (Pühavaimu 4, Tallinn)

Kontsert „Nocturnal. Dowland and Shakespeare"
ESINEJAD: Ivo Posti (kontratenor) ja Kristo Käo (kitarr)
KAVA: Imelised laulud kontratenorile inglise renessanss- ja barokkmuusikast (J. Dowland, Th. Morley, H. Purcell jt) ning osad B. Britteni kuulsast soolokitarriteosest "Nocturnal. After Dowland". Meeleolukas õhtukontsert iidse kiriku võlvide all.

R, 24.08.2018
* 19.00 Kiek in de Kök (Komandandi tee 2, Tallinn)

Kontsert „Duo de la Soirée“
ESINEJAD: Liis Lutsoja (viiul) ja Jaak Lutsoja (akordion)
KAVA: Isa ja tütre akordioni ja jazzviiuli müstiline kõlamaailm, mis ei jäta külmaks ühtki kuulajat. Omanäoline põnev muusikaline kooslus esitab kuulsaimas linnamüüritornis nii omaloomingut kui ka seadeid prantsuse valssidest Kariibi mere saarte muusikani.

L, 25.08.2018
*16.00 Rootsi-Mihkli kirik (Rüütli 9, Tallinn)
Koostöös Tallinna Kultuuriööga

Kontsert „Orelimuusikat läbi mitme sajandi”
ESINEJA: Aivar Sõerd (orel)
KAVA: Vaimustav orelikontsert klassikaliste muusikapärlitega barokiaja meistritest romantismini (G. Jullien, F. Tunder, J.S. Bach, D. Buxtehude, R. Tobias jt). Meeldiv lõunapaus kauni muusikaga, mida pakub Riigikogu liige ning hiljuti Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia magistrikraadi omandanud muusik Aivar Sõerd.

ESINEJAD:
Kontsert „Nocturnal. Dowland and Shakespeare"

Kristo Käo (kitarr, 1980) õppis klassikalist kitarrimängu Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias Heiki Mätliku ning hiljem magistrantuuris Mait Martini juhendamisel. Veel on ta end täiendanud Carl Nielseni Muusikaakadeemias Taanis Jesper Sivebaeki ja Jan-Inge Wijki juures. Aastate jooksul on Kristo osalenud paljudes meistriklassides: Nikita Koshkin, Norio Sato, Miguel Angel Jimenez, Reinbert Evers, Jose Miguel Moreno, Ana Vidovic, Scott Tennant, Manuel Barrueco jt. Kristo on internetikooli Kitarrikool.ee asutaja, mitme kitarriõpiku autor ja ajakirja Kitarr peatoimetaja-väljaandja aastatel 2011-14. Aastal 2013 pälvis Kristo Riho Pätsi Koolimuusika Fondi aastapreemia. Kristo sooloplaat “The Dance Album” on kõlanud ligi 100 USA ja Euroopa klassikalise muusika raadiojaama eetris. Veel on ilmunud duoplaat “Kiss on the Water” Jorma Puusaagiga, sooloplaat “Live at cafe Sadhu” ja koostööplaat “30 aastat eesti kitarrimuusikat”. Kristo osales ka Rene Eespere autoriplaatidel “Februa” ja “Respectum”. Solistina ja erinevate ansamblitega on ta salvestanud ja ette kandnud hulganisti eesti kaasaegset muusikat. Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia õppejõud 2006-16, Eesti Interpreetide Liidu liige ja stipendiaat aastatel 2008, 2012, 2014, 2016, 2018. Lisaks klassikalisele kitarrile mängib Kristo ka teorbi ja barokk-kitarri ansamblis Floridante. www.KristoKao.com

Ivo Posti on õppinud Tartu Ülikoolis ajalugu ning jätkanud haridusteed aastal 1996 klassikalise laulu erialal H. Elleri nim. Tartu Muusikakoolis Aino Kõivu klassis. Aastast 2001 õppis Ivo Posti Haagi Kuninglikus Konservatooriumis Rita Damsi ja Barbara Pearsoni käe all. Ta on täiendanud end ka Marius van Altena ja Diane Forlano juures ning osalenud Taru Valjakka, Thomas Wiedenhoferi, Michael Chance’i ja Jill Feldmani meistriklassides. Hetkel õpib Ivo Posti TÜ-s religiooniuuringute magistrantuuris ning töötab Narva Muuseumis teadusjuhina. Ivo Posti on võitnud arvukalt konkursse nii pop- kui ooperilauljana ning andnud kontserte terves Euroopas. Aastatel 2007-2008 töötas Posti Opera Studio Nederlandis. Teisteks olulisemateks töödeks on olnud Vaimu roll Purcelli ooperis „Dido ja Aeneas“ Aix-en-Provence’i festivalil (2008), Grazia roll Cavalli ooperis „Ercole Amante“ De Nederlandse Operas (2009), Vjazemskaja ja Šariku rollid Raskatovi ooperi „Koera süda“ maailma esiettekandel De Nederlandse Operas (2010), prints Orlovski Straussi operetis „Nahkhiir“ Hollandis, Belgias ja Saksamaal (2011) jt. Ivo Posti oli Eesti Interpreetide Liidu stipendiaat 2016. aastal. Ivo Posti on tegev ka produtsendi ja lauluõpetajana. Hetkel õpib Ivo Posti TÜ-s religiooniuuringute magistrantuuris ning töötab SA Narva Muuseum direktorina.

Kontsert „Duo de la Soirée“

Liis ja Jaak Lutsoja duo näol on tegemist väga omanäolise, põneva ning musikaalse kooslusega, mis ei jäta ühtegi kuulajat külmaks. Mõlemad liikmed on Eestis oma eriala ühed edukaimad esindajad. Liis Lutsoja on noor jazzviiuldaja, kes on maailma ühe kuulsaima jazzviiuldaja Didier Lockwood'i õpilane. Liisil on tugev prantsuse viiuldajate koolkonna põhi, mille hulka on ta seganud ka jazzrock'i, maailmamuusikat kui ka standardset jazzi, mille tulemuseks on väga omanäoline helimaailm. Jaak Lutsoja virtuooslik akordionimäng ning oskus tunda ennast kodus nii jazzis, klassikas kui ka kaasaegses muusikas on hinnatud nii siin- kui sealpool piiri.
Isa ja tütar on koos musitseerinud juba pikki aastaid, aga tõsisemalt on nad tegutsenud viimased paar aastat ning selle aja sees on neil selja taga edukad kontserdid nii Eestis kui ka välismaal.
Kontserdil tuleb esitusele nii omaloomingut kui ka seadeid teiste heliloojate teostest.

Kontsert „Orelimuusikat läbi mitme sajandi”

Aivar Sõerd on olnud riigiametnik, praegu poliitik ja Riigikogu XIII koosseisu liige.
Ta on lõpetanud Tartu Ülikooli 1990. aastal ja 2018. aastal Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia magistriõppe muusika interpretatsiooni alal.
Ta tegutseb Nõmme Lunastaja kirikus organistina, esinenud Eestis ja väljaspool Eestit Peterburi Jaani kirikus