"Lust võitleb ikkagi parema maailma eest nii, nagu ta oskab ja nii palju kui tal on annet ja võimalusi, tarkust, mõistust ja kogemust," usub Kersna, et jättes kõrvale kõik juriidilised nüansid, on tema arvates küsimus ikkagi eesmärgis.

Ta lisab, et ajakirjanike seas on neid, kes kombivad piire ja on loomulik, et ühiskonnas korda hoidvatele jõududele see väga ei meeldi. "Ja nendest võib ka aru saada," lisab ta.

Ta usub, et Katrin Lusti võttemeeskonnaga seonduvalt teeb prokuratuur lihtsalt oma tööd. "Nende poole on pöördutud, neile on esitatud kaebused-nõudmised – nad peavad vastavalt sellele reageerima."

Lust täpsustas Facebookis, et kohtu alla ei lähe ainult tema ja ta meeskond, vaid ka Harju Veterinaarkeskuse juht Vladimir Vahesaar. Ajakirjanik kavatseb ennast kohtus ise esindada, kuna leiab, et Eesti Vabariigis peaks selleks võimeline olema iga kodanik.

"Kuni Kuuuurija saate tegemiseni pole mind keegi mitte kunagi üheski kriminaalasjas süüdistanud. PS! Muide ka pedofiil Urmas Kausi ohver Lauri (keda Kaus väidetavalt uimastas ja vàgistas) on täna kahtlustatav," lisas Lust.