Rahula tõdes, et on oma uue töökohaga Eesti Laulu peaprodutsendina rahul. "Ma veel elan sisse, õpin iga sekund ja päev. Eks see ole üks suur väljakutse."

Mehe sõnul on tähtis ajaga kaasas käia, muutused ja uuendused tulevad laulukonkursile ainult kasuks. "Ennekõike on mul väga hea meel, et uus reglement valmis on. Ma sain seda ka testida Eesti edukamate eurolaulude autoritega. Ma rääkisin nende meestega, nemad olid kõik rahul."

Eesti Laulu suuremad uuendused

Poolfinaalid on nüüd otsesaated ja need liiguvad Tallinnast välja. "Viime võistluse inimestele lähedamale. Täpsed kohad on veel selgumisel"

Nüüdsest saab mõlemasse poolfinaali edasi 12 laulu, finaali pääseb seega lausa 12 laulu.

Taas võivad heliloojad osalema kutsuda välismaa lauljaid. "Mul oli see plaanis algusest peale, see oli ka minu üks mõtteid. Kui selle koha sain, siis mitmed nimekad heliloojad helistasid ja palusid, et võiks seda lubada."

Eesti Laulul osalemise eest tuleb maksta osavõtumaksu. Eestikeelse laulu eest tuleb maksta 25 eurot ja muus keeles kõlava pala eest 50 eurot.

"Põhjendus oleks see, et inimesed saadaks valmiskujul toote. Tahame propageerida eestikeelsete laulude kirjutamist, muus keeles tehakse muusikat nagunii palju," sõnas Rahula.

Autorite käest kogutud raha läheb peaprodutsendi sõnul Eesti Laulu võitja lavashow fondi.