Kaljulaid tõdeb, et presidendi töö on tema jaoks olnud kohutavalt põnev, ta ei ole seda kordagi kahetsenud. President on oma ametiaja üheks eesmärgiks teinud nõrgemate ja kaitsetumate inimeste probleemidele tähelepanu osutamise. Üheks Kaljulaidi hingeteemaks on koduvägivald.

Mihkel Kärmase küsimuse peale, et kas ka tema on kunagi ahistamist või diskrimineerimist tundunud, vastas Kaljulaid viimasele jaatavalt.

"Diskirmineerimist ikka olen. Euroopa Kontrollikojas tulid valimised. Ja meil kontrollkojas olid kõikide auditikodade juhid valitud. Tuli uus kolleeg. Me keegi ei olnud temaga tuttavad. Küsisin, et kas ta toetaks mind. Ta isegi ei tahtnud minuga rääkida, vaid sõnas, et toetab teist kandidaati, sest ta on mees," meenutas president.

Kärmas uuris, et mida Kaljulaid arvab sellest, et naisriigipeade riietus ja välimus on alati meedia tähelepanu all, kuid mehed pääsevad kergemalt.

"Jah, mul on nendest väga kahju, nemad ei saa kunagi teada, kas nad käivad hästi riides või ei," vastas president.

Kaljulaid põhjendas samuti, miks tema abiaasa Georgi-Rene Maksimovski nii suurt avalikku rolli täitnud ei ole. "See on olnud meie arusaam sellest, milline on presidendi abikaasa roll. Toetada siis, kui kohustused seda nõuavad, aga muul ajal olla mulle toeks kodus."

"Tal on olnud väga palju toredaid kohtumisi, kus ta on olnud abikaasade programmil. Seda programmi näidatakse harva televiisorist, aga ta teeb seda hea meelega ja mõnuga," lisas Kaljulaid.