"Kuuuurija" pöördus selguse saamiseks kõigepealt Terviseametisse.

"Soovitan teil pöörduda lisaküsimuste korral otse Patendiameti ja vajadusel ka Tarbijakaitseameti poole," suunas Terviseameti kommunikatsiooninõunik Iiris Saluri teema edasi.

Tarbijakaitseamet vastas, et kuna kaubamärgi on registreerinud Patendiamet, peaks just nemad põhjendama, miks seda nõnda on tehtud.

"Kuna Patendiamet on selle registreerinud, siis peaks nemad selgitama, millistel alustel see kaubamärk registreeriti, kuivõrd kaubamärgiseaduse § 9 lg 1 p 6 alusel ei saa õiguskaitset tähis, mis oma olemuselt võib tarbijat eksitada kaupade või teenuste liigi, kvaliteedi, hulga, otstarbe, väärtuse, geograafilise päritolu, kaupade tootmise või teenuste osutamise aja või kaupade või teenuste teiste omaduste suhtes," põhjendas amet.

Seejärel pöördus "Kuuuurija" Patendiameti poole, kuid ka nemad ei võtnud eksitava kaubamärgi eest vastutust ja ei suutnud olukorda selgust tuua.
"Patendiamet ei tee järelevalvet kaubamärkide kasutamise üle. Eeltoodud põhjusel ei saa Patendiamet kommenteerida Teie kirja juurde lisatud pildil sisalduvat," vastas Kaubamärgiosakonna juhataja Karol Rummi.