Endine politseinikust häirekeskuse dispetšer Asger Holm võtab vastu hädaabi kõne röövitud naiselt. Kui kõne ootamatult katkeb, alustatakse naise ja tema röövijate otsinguid. Asger alustab võidujooksu ajaga, et päästa ohus olev naine, tema ainsaks abivahendiks on telefon. Peagi saab ta aga aru, et tegemist on palju suurema kuriteoga, kui ta alguses arvas.

Režissöör rääkis ajakirjale Variety, et teda insipreeris filmi tegema üks tõsielujuhtum, millest ta kuulis populaarsest Ameerika raadiosaatest "Serial", kus ajakirjanik Sarah Koenig ja saatejuht Julie Snyder räägivad tõesti sündinud lugusid, olles läbi töötanud erinevate juhtumite puhul virnade viisi dokumente, tõendeid, fotosid ja videosid ("Serial" võitis 2015. aastal ka Peabody auhinna).

Saate, millest Möller vaimustus, alapealkirjaks oli "Alibi" ning teemaks üks 1999. aastal Marylandis aset leidnud salapärane juhtum. Keskkoolitüdruk Hae Min Lee kaob jäljetult ühel pärastlõunal ning tema kadumist hakatakse uurima. Vahistatakse tema ekspoisssõber, kes oma süüd eitab. Kahjuks pole tal alibit, kuna ei mäleta, mis sel pärastlõunal täpselt juhtus. Uurimist raskendab ka asjaolu, et tüdrukut ei leitagi mitte kuskilt.

Lisaks inspireeris režissööri ka youtube'ist leitud üks helilõik, kus on kuulda röövitud naise kõnet hädaabinumbrile 911.

“Ma kuulasin seda ja pildirida hakkas silme ees iseenesest jooksma. Mul oli tunne, et ma näen seda naist. Ma kujutlesin teda autos, kuhu ta on pandud istuma ja seda teed, mida mööda ta sõidab. Mind intrigeeris mõte, kuidas igaüks kuulates mõnd heli, kellegi häält, hakkab silme ees kujutama asju erinevalt," rääkis Möller Variety'ile, kuidas sündis film "Süüdlane".

Filmi peaosas on Jakob Cedergren (tuntud Thomas Vinterbergi filmist "Submarino" (2010)), teistes osades Jessica Dinnage, Omar Shargawi jt.

Tegemist on Taani ja Inglismaa koostööfilmiga. Levitajaks Eestis on Estinfilm.