“Me tegime ju koos sellist toredat seriaali nagu “M Klubi”, kus Roman oli koos Toomas Kalliga nii idee autor kui ka režisöör. Kuna see oli minu iseseisva produtsendi tee esimene töö, siis see aeg on jäänud ikka väga armsana meelde,” lausub Suviste Kroonikale.

Eriti toredana meenuvad aga Suvistele ühise malemängupartiid ja Baskini suvekodu Hiiumaal: “Tema suvekodus käimine jättis mulle kustumatu mulje. Mul oli jäänud selline mulje, et Roman on selline loominguline inimene, kes ei pruugi sellise materiaalse tööga hakkama saada, aga kui ma vaatasin, mis ta oli oma käega ehitanud seal Kõpus — ehitanud oma suvila üles ja ise katuse pannud — see oli mulle oli ääretult suur üllatus, et ta oli kõike seda oma kätega ise teinud. See oli vahva!”

“Roman puhus ka ju hinge sisse meie toonasele igapäevaseriaalile “Kodu keset linna”, mille esimene režissöör ja stiiliandja ta oli,” lisab Suviste. “Ta oli väga-väga töökas. Ta ütles kuskil intervjuus, et ta ei teaks, kes ta oleks, kui ta tööd ei teeks ja tegelikult nii ta oligi. Tal oli hästi palju mõtteid. Ta tahtis kangesti teha filmi ja väga kahju, et tal lõpus see ei õnnestunud. Mulle väga meeldis tema film “Vernanda“ — see oli hästi tehtud ja omanäolise lähenemisega. Tal oli filmindusega seoses hästi palju mõtteid ja kahju, et ta neid ei realiseerinud.”