1. Selle filmi loomiseks sai Sorrentino inspiratsiooni prantsuse kirjaniku Gustave Flaubert’i kuulsast ütlusest oma debüütromaani “Madame Bovary” kohta, et ta kirjutab raamatut mitte millestki. “”Mitte millegi” all pidas ta silmas kuulujutte ja klatši, tuhandeid viise aja raiskamiseks, asju, mis ärritavad või rõõmustavad meid lühiajaliselt, nii et panevad kahtlema elu mõttes. See “mitte midagi” moodustab paljudel inimestel kogu elu,” ütles filmi stsenarist ja režissöör.

2. Filmi tegelane perfomance kunstnik Talia Concept on ilmselge viide serbia kunstnikule Marina Abramovicile, kes on loonud ka osa kunsti ja erootika kokkupuuteid lahkavast filmiseeriast “Destricted” ning ÜRO inimõiguste ülddeklaratsiooni 60. aastapäevale pühendanud lühilugude sarjast “Stories on Human Rights”.

3. Filmi tegemise ajal kaalus Sorrentino filmi nimeks "L'Apparato Umano" (“Inimaparaat”), mis on ka peategelase Jep Gambardella väljamõeldud romaani nimi.

4. Filmi esimene versioon oli üle kolme tunni ehk 183 minutit pikk, lõpuks jäi sellest järgi 135 minutit.

5. Vestluse käigus küsib Jep: “Kes ma olen? Üks romaan algab nii.” See raamat on sürrealismi ühe looja André Bretoni "Nadja" (1928), mille alusel on suures osas välja joonistatud filmi keskne osa, peategelase Jepi ja 41-aastase striptiisitari Ramona suhe. Filmis kuuluvad tütre tuleviku pärast muretsevale Ramona isale, ööklubi juhataja Egidiole sõnad: “Ta ei saa olla striptiisitar 50-aastasena”.

6. Film on pühendatud kuulsale Itaalia ragbimängijale ja ajakirjanikule Giuseppe D'Avanzole, kes oli Sorrentino hea sõber ja suri filmivõtete ajal.

7. Konklaavi-stseeni lavastas hoopis režissööri sõber, itaalia filmilooja Francesco Rosi, kuna Sorrentino teeb selles episoodilise rolli ega tahtnud iseend lavastada.

8. “Kohutav ilu” on leidnud auväärse koha Steven Schneideri raamatus "1001 filmi, mille peaksid enne surma ära vaatama”.

9. Jep Gambardella avastab arreteerimisstseenis, et tema salapärase ning hästiriietuva naabri nimi on Moneta ja ta töötab “Itaaliat liikumas hoidva” organisatsiooni heaks. “Moneta” tähendab itaalia keeles münti ning tegelaskujul põhineb kurikuulsa Sitsiilia maffia Cosa Nostra bossil Matteo Messina Denarol, kelle perekonnanimi tähendab itaalia keeles raha. Denaro kuulub maailma kümne kõige tagaotsituma kurjategija hulka.