Norma Williams

Rendiäriga tegelev Williams tõdes, et ta teeb trenni iga päev, samuti jälgib ta väga teraselt enda kehakaalu – mingil juhul ei tohi see tõusta üle 57 kilo. Naine kinnitab aga, et tema söögikorrad ei ole nii karmid, kui arvata võiks – hommikuks saiakesed, mõned "pahad" snäkid päeva jooksul ja ohtralt punast veini igal õhtul.

80-aastase abikaasaga koos elav Norma kirjutas hiljuti artikli, kus annab nõu, kuidas vanemas eas endiselt heas vormis olla. Ta tunnistab, et mõned delikatessid tema menüüsse enam ei kuulu, kuid häid snäkke naudib naine endiselt.

"Ma olen enda üle uhke, mu välimus on distsipliini tulemus. Ma ei söö näiteks enam suures koguses maiustusi. Kunagi võtsin kinno minnes saali kaasa igasuguseid komme.

Naise suurepärase välimuse saladuseks on ka pidev trenn, ta teeb seda iga päev. Hiline hommikusöök pärast trenni koosneb kahest cappuccino’st ja ühest suurest cornetto’st meega. Keskpäeval eelistab naine süüa puuvilja.

Näidisõhtusöök oleks kanarinnafilee porgandite, brokkoli, ubade ja seentega. Peale puistatuna lisada seemneid ja jõhvikaid. Teiste lemmikute hulka kuuluvad ka täisterapasta, salatid ja köögiviljad.

"Ma armastan oliiviõli, kallan kõik toidud sellega üle. Mulle meeldib ka õhukses põhjaga pitsa, aga söön seda harva," tõdes Norma.

Tervislikke snäkke lubab naine endale alles pärast õhtusööki. Päevaste toidukordade vahel näksimise kommet Williamsil ei ole.

Üllatavalt lubab naine endale suures koguses punast veini, nimelt joob ta igal õhtul peaaegu terve pudeli. Vanasti tarvitas ta poolteist pudelit igal õhtul, kuid viimasel ajal on ta veini tarvitamist piirama hakanud. Ta ei joo kunagi veini varem kui seitse õhtul.

Carolyn Haryz

Austraalias pärit naisel on hea vormi jaoks veidi lihtsam saladus, nimelt ei ole naine juba 28 aastat tarvitanud suhkrut. Tema figuur annab silmad ette ka kümneid aastaid noorematele naistele.

"Paljud üle 50 aasta vanad naised arvavad, et enam ei ole võimalik head figuuri säilitada. Ma räägin siin ka nendest 40-aastastest, kes arvavad, et enam ei ole võimalik oma nooruse figuuri kuidagi tagasi saada," tõdeb ta.

Naine tunnistab, et peale 40. eluaastat on kohati raskem heas vormis püsida, kuid pideva töö ja pühendumisega on see siiski võimalik. "Me teame, et ainevahetus aeglustub vanusega, aga see tähendab lihtsalt seda, et peame tegema paremaid valikuid toitumisel ja veidi rohkem vaeva nägema."

"Teadlik toitumine on väga tähtis. Kui oma toitumist üldse ei jälgi, võib kaal kiirelt tõusma hakata," sõnas naine.

Kõige tähtsamaks nõuandeks küpsemas eas naistele on positiivne ellusuhtumine ja teadlik toitumine. "Ma ei kaota oma positiivset meelelaadi, isegi siis, kui mul on raske. Alati tasub meeles pidada, et klaas on pooleldi täis, mitte tühi."

"Suhkrust peaks täielikult loobuma. Ma ei ole seda tarvitanud juba 28 aastat. Alguses oli küll raske, kuid ma olen kindel, et see on minu hea figuuri kõige tähtsam saladus. Proteiin on aga väga tähtis, ma söön proteiinirohkeid toite igal söögikorral. Eriti hommikusöögiks. See tekitab tunde, et kõht on täis ja aitab ära hoida ülesöömist.