“Minu Youtube’i kanal on nüüd taas avatud, kuigi teatud vigadega, aga vähemalt olemas,” rõõmustab neli aastat oma kanaliga vaeva näinud Nele. “Kui YouTube tavaliselt kustutab kanali, siis peab olema juhtunud midagi suurt,” seletab Nele, et tavaliselt saadetakse kanali omanikule ka eelnevalt teade vastava rikkumise kohta. “Mulle ei tulnud ühtegi teadet ei kinni panemise ega ka uuesti avamise kohta.”

Nele kahtlustab, et põhjuseks võis olla raha. Nimelt on ta viimased neli aastat monetiseerinud oma videoid: “Minu YouTube’i kanali ja videote kõrval saavad siis olla reklaamid ja vastavalt vaatamisele saan ma sealt kaudu raha teenida.” Kirsipuu seletab, et kuna eestikeelsed kanalid on maailma mõistes väga väikesed, siis pole ka reklaamide pealt saadav sissetulek eriti suur. “Selle nelja aasta jooksul polnud ma kunagi välja võtnud seda reklaamidest teenitud raha, sest see on alati olnud väike summa ja minu sissetulek pärineb teiste ettevõtetega otse koostööd tehes. Mõtlesin alati, et kui mul peaksid näpud väga põhjas olema, siis ma tean, et mul on olemas see YouTube’i raha — see oli nagu minu hoius.”

Kuna Nelel läks sel suvel hästi, otsustas ta hakata YouTube'i sisu tootmist tõsisemalt võtma ja ajada ühtlasi ka korda oma rahaasjad ning võtta välja see neli aastat kogunenud summa. "Niipea, kui see mulle kuuluv raha minu kontole üle kandus, tahtsin ma minna YouTube'i ja seal videoid vaadates märkasin ma järsku, et ma pole sisse logitud. Püüdsin sisse logida ja minu ekraanile ilmus teade, et minu konto on edasiseks uurimiseks suletud."

“Minu kanal oli kinni täpselt nädalaega. Ühtegi teavitust ei tulnud ega kontakti ma ei saanud. Põhimõtteliselt saan ma öelda, et see oli mingi süsteemiviga — see YouTube’i robot pani ilma ühegi selgituseta minu kanali kinni. Arvan, et midagi läks lihtsalt nihu selle raha üle kandmisega, sest ma polnud seda neli aastat välja võtnud,” mõtiskleb Nele. “Igal juhul läks see kanal mul automaatselt kinni ja nüüd nädala pärast järsku lihtsalt vaadates saan ma kanalisse tagasi sisse logida ja kõik minu videod on täiesti olemas.”

Vaata videost põhjalikku selgitust, mis Nele kanaliga täpsemalt juhtus!