Rahvusvahelise Hospitality pidudesarja taga seisab Londoni mainekas plaadifirma Hospital Records, mis on tegutsenud juba üle kahe kümnendi. Suurbritannia juhtiv independent tantsumuusika plaadifirma alustas tegutsemist 1994. aastal, mil drum’n’bass ühes jungle muusikastiiliga parajasti tantsupõrandaid vallutas. Label’i asutajad, produtsendid ning muusikud Chris Goss ja Tony Colman otsisid enda varasemale edukale koostööle uut väljundit ning lõid 90ndate keskel üheskoos kolm plaadifirmat: house-muusika sõpradele suunatud Galactic Disco, downbeat’ile keskenduv Casuality ning trummi ja bassi label Hospital Records. Viimasest sai väga kiiresti ainuke tegutsev plaadifirma, mille juhid Goss ja Colman siiani on.

„Me teadsime, et pidime tegema midagi, mida keegi varem teinud polnud. Nimetasime Hospital Recordsi esimesi reliise žanriliselt loungecore’iks,“ on Tony Colman, üks Hospital Recordsi asutajatest intervjuus öelnud. „Kui neid lugusid ka täna kuulata, siis saab sellest tegelikult aru, sest tegemist on väga lounge’iliku analoogmuusikaga, millel on trummile ja bassile omased kiire tempo ja biidid.“

Samaaegselt plaadifirmaga alustasid Colman ja Goss koos musitseerimist elektroonilises kollektiivis nimega London Elektricity, millest on tänaseks välja kasvanud Colmani sooloprojekt. Produtsentide eesmärk oli algselt Hospital Recordsi alt vaid enda muusikat välja anda, aga see muutus kui nendeni jõudsid Danny Byrdi saadetud demod, mis nii artisti enda kui plaadifirma tribüünile tõstsid. Hospital Records on alates sellest ajast teinud koostööd mitmekümnete elektroonilise muusika artistidega, kellest tuntuimad on High Contrast, London Elektricity, Netsky, Danny Byrd, Camo & Krooked, Logistics, Nu:Tone ja Fred V & Grafix.

Alates 2005. aastast korraldab label Hospitality pidusid, kus astuvad üles Hospital Recordsi artistid ja teised hetkel kuumad elektroonilise muusika DJ-d, produtsendid ja MC-d. Läinud kümnendil London Elektricity kolmanda albumi esitlustuurist alguse saanud peosari on aastatega kasvanud üleilmseks brändiks, mis rõõmustab elektroonilise muusika sõpru suurepäraste artistide, huvitavate toimumispaikade ja võimsate produktsioonilahendustega.

Hospitaliy Estonia toimub 9. novembril algusega kl 22:00 Tallinnas, Kultuurikatlas. Ühtekokku astub sündmusel üles seitse artisti, kellest tänaseks on avalikult välja hõigatud DJ Marky (Brasiilia). Pileteid sündmusele on võimalik soetada Ticketeri piletimüügikeskkonnast. Lisainfo leiab Facebookist.