Väike Leo Peter ja Lea Petra kiiremaks kutsumiseks otsustasid nad mõlemat last hüüda Petsiks. "Tütarlaps oli kohe nõudlikum, talle meeldib kord, et asjad toimuvad kiiresti ja õigesti," sõnasid värsked vanemad.

Ilmar Taska oli isaks saamise hetkel 65-aastane, Hille Karm sünnituse ajal 50-aastane. Vanemas eas sünnitamine suurt meelehärmi ega muret vanematele ei tekitanud.

"Tõsi, riske on, aga õnneks on tänapäeval tehnika nii hästi arenenud, kõike saab kontorollida varakult. Inimene ei pea elama enam mingis pimedas ootuses. Tegelikult olime me rahulikud," kinnitas Hille.

Naine kinnitab, et vanuse tõttu ei ole mõtet kusagile piiri panna. "Ilmari elutempo on nagu kiirrongiga sõitmine, isegi mul on raske järgi jõuda. Inimesed elavad nii erinevat elu," tõdeb Hille.

"Tänapäeval on 40 muutunud 30-ks. Loodame, et nüüd on 60 uus 50. Me elame nooruslikumas rütmis ja oleme ka ise kauem nooremad. Meil on perekonnas olnud vanemad sünnitajad. Isegi mu vanaema sünnitas kunagi mu tädi 40ndates eluaastates," lisas Ilmar.

"Tihti on lapsed vanavanemate kasvatada. Miks mitte siis ei võiks lapsi kasvatada vanem isa või ema. Mu ema on praegu 94-aastane ja hoolitseb mu õetütarde eest. Ema tuleks meilegi appi, ta teeb seda tihti skaibi teel, kuna tal on tasakaaluhäired. Mõistus on tal tihti selgem kui meil. Loodame, et see geneetika jätkub," rääkis mees.

Kaksikute kastatamine on raske töö, vanemad on parema une nimel jaganud öö kaheks vahetuseks.

"Hilja on natukene tublim. Ma võtan endale need esimesed ööpooled. Venitan välja mingi kahe või kolmeni. Pärast seda on Hiljal pikad hommikud," sõnas Ilmar.

"Ma ütlen, et Ilmar on veel tublim, minu jaoks on just need esimesed pooled raskemad," tõdeb Hille.