„Filmitegijad Joosep Matjus ja Atte Henriksson panustasid kolm aastat, et jäädvustada tõeliselt erilisi hetki meid ümbritsevast ning panna Eesti loodus kinolinal särama,“ sõnas Riigikantselei EV100 juhtrühma liige Tiit Pruuli. „See on äärmiselt tänuväärne töö, kuna eestlaste side loodusega on oluline ja vajab hoidmist,“ lisas Pruuli.

„See on film, mida iga eestlane peaks nägema. Loodan, et filmis nähtud loomad ja linnud saavad inimestele tuttavamaks ning innustavad rohkem loodust märkama. Enda kodumaa loodust tundes on igaüks rikkam,” ütles režissöör Joosep Matjus.

EV100 programmi raames valminud loodusfilmis on erilisi hetki Eesti loodusest. Jäädvustatud on nii sageli esinevaid kui ka haruldusi loomi ja linde, samuti pilkupüüdvaid maastikke.

„Filmis on erakordseid kaadreid, mida sellisel kujul Eesti filmides varem ei mäleta. Minu lemmik on üle luha jalutav hundikari. Hunt on väga ettevaatlik loom, kes naljalt ta kaamera ees poseerima ei kipu, kuigi on meie rahvusloom,” sõnas produtsent Riho Västrik.

"Tuulte tahutud maa“ maailmaesilinastus toimub 21. septembril Matsalu loodusfilmide festivalil. Film jõuab Apollo ja Cinamoni kinodesse üle Eesti alates 28. septembrist. Tallinnas näeb filmi ka kinodes Artis ja Sõprus, Tartus kinodes Ekraan ja Tartu Elektriteater. Samuti linastub loodusdokumentaal kinovõrgu kaudu paljudes väiksemates paikades üle Eesti.

Filmitegijad kohtuvad vaatajatega järgmistel linastustel:

· 26. septembril kell 18 Tallinna esilinastusel kinos Artis, külas režissöör Joosep Matjus.
· 29. septembril kell 14 Mustamäe Apollos, külas produtsent Katri Rannastu.
· 29. septembril kell 18.30 kinos Sõprus, külas produtsent Katri Rannastu.
· 29. septembril kell 19 Tartu Elektriteatris, külas režissöör Joosep Matjus.
· 30. septembril kell 19 Tartu Lõunakeskuse Apollos, külas režissöör Joosep Matjus.

Filmi produtsendid on Riho Västrik, Katri Rannastu, Atte Henriksson. Loodushelid lindistas Veljo Runnel, originaalmuusika kirjutas ansambel Eeter. Filmi tootja on WildKino.

"Tuulte tahutud maa” on Eesti Vabariik 100 filmiprogrammi teine dokumentaalfilm. Kokku valmib Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks viis mängufilmi, täispikk animafilm, kaks dokumentaalfilmi ja telesari.