Filmi keskmes on paarike, kelleks on Rachel Chu (Constance Wu) ja Nick Young (Henry Golding). Filmis on ka kuri kasuema ja kasuõed, kellel pole just parimad kavatsused. Tegemist oleks justkui tuhkatriinuliku looga. Tuhkatriinuks on seekord aga Aasia-Ameerika päritolu naine.

Lugu põhineb Kevin Kwani 2013. aastal ilmunud romaanil, millel on lausa kaks järge. Ühtlasi on 25 aasta jooksul tegemist esimese suuremat sorti filmiga, milles on peamiselt Aasia-Ameerika ja Aasia päritolu osatäitjad. Tavaliselt on filmides küll Aasia-Ameerika päritoluga osatäitjaid, kuid neid on pigem vähe. "Aasia hullult rikkad" on aga film, milles vaataja näeb just Aasia päritolu näitlejaid puutumas kokku uhke elu ja glamuuriga.

1. See on film, mis pakub ohtralt silmailu

Raamatus on ohtralt kirjeldusi, kui uhkelt ja glamuurselt elab Singapuri kõrgklass. Räägitakse riietest, toidust, interjööridest ja paljust muust. Lugedes jääb mulje, et tegemist on millegi niivõrd luksuslikuga, et tekib lausa suur kihk seda näha. Just seetõttu ongi värske linateos suurepärane võimalus näha kõike, mida kujutasid ette. Kas kõik on täpselt samasugune nagu ettekujutluses, on omaette küsimus. Küll aga ei valmista filmis nähtav luksus kellelegi pettumust. Võib-olla on emotsioon isegi suurem, kui arvasid.

"Aasia hullult rikkad"

2. Film pakub kõneainet nii Aasia- kui ka Ameerika-päritolu inimeste identiteediküsimuste üle

Filmis tuleb teemaks Aasia-Ameerika päritolu inimeste identiteet. Jääb mulje nagu neil oleks tunne, et ühtpidi ei kuulu nad ei siia ega sinna. Nimelt soodustab Ameerika ühiskond, et seal elavad Aasia-päritolu inimesed ütleksid lahti enda esivanemate kultuurist ja sulanduksid ühte Ameerika omaga. Aasialased ei näe aga Ameerika kultuuris seda väärtust, et sellega võiks ühte sulada.

Filmi keskmes olev Rachel on silmitsi murega, et Nicki pere ei võta teda kunagi täielikult omaks, sest mehe esivanemad põlvnevad Aasiast ning naine on ainult Aasia-Ameerika päritolu.

3. Constance Wu saab oma rolliga suurepäraselt hakkama

Kui teised staarid saavad filmis olla elavamad ja näidata välja rohkem emotsioone, siis Constance Wu mängitud Rachel peab olema tagasihoidlikum. Wu saab sellega aga suurepäraselt hakkama ja " "Aasia hullult rikkad" on hea näide, et Wu oskab meisterlikult näidata natuke haavatavust, kuid samas annab ta aimu, et tal on ka piisavalt selgroogu, sest tema elutee on keerukam, kui tüüpilise romantikafilmi tegelase oma.

"Aasia hullult rikkad"

4. Nora Lum ehk Awkwafina on ülimalt võluv

Iga kord, kui ta on ekraanil, on ta ühtlasi ka tähelepanu keskpunktis. Ta on justkui säde, mis paneb kogu filmi elama. Temas on justkui see õige energia. Filmi lõpuks on iga vaataja Awkwafinast vaimustatud ja tahaks teda näha veel ja veel. Kuna ta on nii võluv, jääb mulje, et ta on justkui kõikjal.

5. "Aasia hullult rikkad" pole ideaalne film, kuid selle puhul on palju head

Tegemist on filmiga, mis on küllaltki klišeelik, kuidas samas on see omamoodi haruldane film, millesugust pole üle 20 aasta valminud. Näiteks just seetõttu, et "Aasia hullult rikkad" puudutab olulisi kultuurilisi teemasid ja kaasab mitmeid Aasia päritolu näitlejaid, kellel rollid on Hollywoodi filmitööstuses jäänud pigem teisejärguliseks.

"Aasia hullult rikkad" alustab Eesti kinodes 19. oktoobril.

Allikas: vox.com