“Kired”

1998. aastal väntas TV3 eetris Toomas Kirsi poolt produtseeritud seriaal “Kired”, mis 78 osa järel pillid kotti pani. Stsenaariumi autorid olid Aita Kivi, Juhan Habicht ja Stella K. Wadowsky, toimetaja Tiina Lokk, näitejuht Rein Oja, režissöörid Toomas Kirss ja Kalev Lepik. Peaosades mängisid Merle Palmiste, Marika Vernik, Ita Ever, Märt Visnapuu ja Ivo Uukkivi.

Romet ja Julia

“Romet ja Julia”

Ühe hooaja ja 12 episoodi pidas vahemikus 2012-2013 vastu ka noorteseriaal “Romet ja Julia”. Seriaali läbivaks teemaks oli vaesest perest pärit poisi Rometi (Kaarel Targo) ja rikkast perest pärit tüdruku Julia (Carolin Ligi) armastuslugu, mis on täis raskusi. Seriaali stsenarist on Martin Algus ja režissöör Ergo Kuld. Kõrvalosades mängisid teiste seas Ivo Reinok, Lauri Pedaja, Indrek Taalmaa ja Teele Viira.

Nukumaja

“Nukumaja”

2017. aasta sügisel jõudis Kanal 2 eetrisse põnevussari “Nukumaja”. Seriaal rääkis Evast, kes sai hukkunud kaksikõelt Elisabethilt päranduseks maja. Kui lapseootel Eva kolis koos oma politseinikust mehe Tarmoga uude koju, hakkasid päevavalgele ilmuma häirivad asjaolud. Seriaali lavastajaks oli Ergo Kuld; stsenarist Katrin Pauts ning produtsendid Martin Algus ja Ergo Kuld. Seriaali peategelasi kehastasid Karin Rask, Andres Mähar, Anres Roosileht, Ursula Ratasepp, Franz Malmsten, Tambet Tuisk ja Maarja Jakobson. Särisevaid intriige, saladusi ja suhtedraamat jagus täpselt kaheteistkümneks osaks.

Varjudemaa

“Varjudemaa”

Karin Rask mängis peaosas ka 2015. aastal ekraanile jõudnud TV3 põnevussarjas “Varjudemaa”. Raski poolt kehastatud Rita naasis Tallinnast kodusaarele, et matta oma isa, kes oli õnnetuse läbi hukkunud. Rita oli 20 aastat tagasi kodukülast lahkunud, tal olid seal oma minevikuvarjud. Kodutallu naastes avastas Rita aga, et isa surm ei olnud õnnetusjuhtum ja ta alustas meeleheitlikku tõe otsimist, kannustatuna süütundest isa ees, kellest ta kunagi noorena tüliga lahkus. Sarja stsenaristiks oli Martin Algus, režissööriks Ergo Kuld. Lisaks Raskile lõid sarjas kaasa ka Eva Klemets, Ivo Reinok Tarvo Vridolin ja Janek Joost.

Lillepood

“Lillepood”

2017. aastal jõudis TV3 eetrisse kodumaine komöödiasari, mille keskmes üks tavaline lillepood. Ago Andersoni osatäitja pidi üleöö hakkama lillepoodi pidama, kuid see ei osutunud sugugi lihtsaks. Sarja vändati kokku kaheka episoodi ja lisaks Andersonile lõi “Lillepoes” kaasa ka Ivo Reinok, Peeter Rästas, Marika Korolev, Lauri Nebel, Vello Janson, Andres Tabun, Alo Kurvits, Gerli Rosenfeld, Martin Algus ja Ergo Kuld.

Kellapid

“Kellapid”

Oma isaprojekti “Pühapäev Sepoga” eeskujul jäi TV3 ekraanil üürikeseks ka komöödiasarja “Kellapid” eluiga. Naljasõu õige eestlase konkursi võitja Endel Kellap (Ago Anderson) sai 2016. aastal täitsa oma seriaali, milles rullusid lahti tema ja ta ema (Raivo E. Tamm) pöörased seiklused ja afäärid Mustamäe paneelmajas, kuhu on kogunenud palju värvikaid elanikke. Produktsiooniagentuur Ruut väntas “Kellapeid” kokku 11 episoodi ja kõrvalosades tegid kaasa mitmed tuntud näitlejad ja lauljad: Märt Avandi, Merle Palmiste, Jan Uuspõld, Kaisa Selde, Ott Sepp, Peeter Oja, Karl Erik Taukar, Kait Kall jt.

Üheotsapilet

“Üheotsapilet”

2015. aaasta novembris tõi TV3 ekraanile draamaseriaali “Üheotsapilet”, mille kõik episoodid olid kirjutatud sellele näitlejale, kes konkreetses osas peamist rolli mängis. Noor ja särav Ugala teatri näitlejatar Klaudia Tiitsmaa kehastas sarjas inglit ja läbiva kõrvalosa tegi ka muusik Uku Suviste. Kaheteistkümne episoodi peategelastena astusid üles Carmen Mikiver, Janek Joost, Natali Lohk, Guido Kangur, Maria Avdjuško, Ireen Kennik, Jüri Tiidus, Maria Soomets, Hans Kaldoja, Mari Lill, Markus Luik ja Britta Soll. Sarja produtsendiks oli Toomas Kirss, kelle kullavaramusse kuuluvad ka sellised sarjad nagu “Pilvede all”, “Kartulid ja apelsinid” ja “Kelgukoerad”.

Kalevipojad

“Kalevipojad”

Aastal 2011 näidati Kanal 2-s telesarja, mis rääkis nelja Eesti ehitaja elust Soomes. Sarja peategelased olid neli Eesti meest (vanuses umbes 20, 30, 40, 50), kes teenisid Soomes ehitajatena leiba, ent pidid koos elama kitsas korteris. Korteris elades tulei ette palju tülisid, ent sai ka nalja. Nelja kalevipoega kehastasid Ivo Uukkivi, Pääru Oja, Andres Mähar ja Vello Janson. Sarja loomise algataja ja üks autoreid oli Ivo Uukkivi. Stsenarist oli Martin Algus ja režissöör Ergo Kuld.

Hardi Volmer, Maria Avdjuško, Peeter Simm

“Armastuse kahur”

1998. aastal näidati telekanalil Kanal 2 sarja “Armastuse kahur”, mille lavastajateks Peeter Simm ja Hardi Volmer. Omal ajal nimetati seda Eesti kalleimaks seebiks, mille eelarvet hoiti pingsalt saladuses. Tegemist oli ka esimese kodumaise seriaaliga, mis käsitles erinevaid paranähtusi ja müstikat. Näitlejaist mängisid kaheksa episoodi kestnud seriaalis Maria Avdjushko, Üllar Saaremäe, Andrus Vaarik, Ülle Ulla, Guido Kangur, Taavi Eelmaa, Mikk Mikiver, Mati Kooren jt.

Britta Soll

“Helena”

2006. aasta septembris jõudis TV3 ekraanile omaseriaal “Helena, mille peategelaseks oli imekaunis ning andekas noor sisekujundaja, kes janunes iseseisvuse ja oma elu õnne järgi. Sarja stsenaristiks oli Marko Lillemägi ning produtsendiks Raivo Suviste. Helena rollis säras eetris näitlejanna Britta Soll. Kui algselt lubati seriaali tuua veel mitmeid mainekaid nimesid, siis ootamatult tõmmati seriaalile hoopis kriips peale — põhjuseks vaatajate leige huvi.