Geenidoonoriks hakkas sündmusel koha peal Krista Lensin, Koit Toome, Grete Paia ja ka Ivo Linna, kelle sõnul aitab see nii talle kui järeltulevatele põlvedele olulist terviseinfot kas või tulevikus anda.

Geenidoonoriks juba aastaid tagasi hakanud Keili Sükijainen näiteks sai geenianalüüsi tulemusena teada, et kui teda peaks ähvardama depressioon, on teatud levinud ravimid, mis tema geneetilise koodiga üldse ei sobiks ega oodatud mõju avaldaks. Kõik, kes sel aastal oma panuse geenivaramusse annavad, saavad järgmise aasta jooksul sarnast olulist infot enda kohta.

Kuna meeste osalusprotsent on seni väiksem kui naiste, julgustasid nii Karl-Erik Taukar, Koit Toome kui Ivo Linna kõiki osalema, sest nüüd on mõneminutiline verevõtt tehtud veel mugavamaks - lisaks Synlabide verevõtupunktidele Eesti paljudes linnades ja haiglates, saab seda teha näiteks Viru Keskuse ja Lõunakeskuse Apotheka apteegis ning mitmetel avalikel sündmustel, kus vastavad punktid üles seatud.

"Võtke mu veri," julgustas Linna kõiki projektis kaasa lööma, et olla teadlikum oma tervisest ja seda ähvardvatest riskidest, mis õigeid elustiilivalikuid tehes madalad püsivad.

Hakka ka geenidoonoriks ja uuri lähemalt geenidoonor.ee