Saates tunnistas Eplik, et probleem ei seisne ainult riigi käitumises, vaid ka muusikuid esindavates organites. "Mulle tundub, et need meid esindavad organisatsioonid on läinud natuke ahneks. Probleem on selles, et inimesed reageerivad, et autorid on ahned, et muusikud tahavad liiga palju raha ja mida iganes. Tegelikult ega see tasu ei jaguneks ju õiglaselt autorite vahel," ütles ta.

"Isegi kui riik maksab selle kompensatsiooni, siis see läheks nendele MTÜ-dele. Ma tuletaks kõigile meelde, et nii Eesti Autorite Ühing, Eesti Esitajate Liit ja Fonogrammitootjate Ühing, nad ei ole keegi riiklik institutsioon mitte ühestki otsast. Nad on kõik mittetulundusühingud, mis teenivad tulu. Näiteks Fonogrammitootjate Ühing on mittetulundusühing, mille põhikirja kolmas tegevusala on investeerimine. See on absurd!" teatas Eplik ETV eetris, ning ütles, et tema arvates oleks õiglane, kui rahastamine toimuks otse riigieelarvest.

"Mu kõige suurem hirm on see, et ühel päeval mind, loodetavasti halli peaga, veetakse mööda Eesti muusikakoole ja näidatakse kui haruldust, inimest, kes on muusikaga kunagi leiba teeninud," lisas ta.

Perioodil 2014-2017 tekkinud kahju hüvitamise taotluse esitasid oma liikmete eest valitsusele ning seejärel kohtusse üheksa kahju saanud loomeinimesi ühendavat organisatsiooni: Eesti Autorite Ühing, Eesti Näitlejate Liit, Eesti Lavastajate Liit, Eesti Lavastuskunstnike Liit, Eesti Interpreetide Liit, Eesti Heliloojate Liit, Eesti Esitajate Liit, Eesti Fonogrammitootjate Ühing ja Eesti Audiovisuaalautorite Liit.