Filmi peaosas on Eva Püssa, teistes osades Carmen Mikiver, Guido Kangur, Getter Jaani, Andres Dvinjaninov, Kärt Kross jt.

„Ma ei hakanud enne karjuma kui muna valmis, sest mis sa tühja kaagutad, kui muna pole. Nüüd on ta valmis!“ ütleb Toomas Kirss.

Täispikk mängufilm räägib unistusest, mis on väga vähestel täitunud. „Lugu räägib lotovõitjast ja põhineb tõsielulistel sündmustel,“ seletab Kirss. „Lugu on üksikust kenast naisest, kes töötab koolis kokana ja saab sõbrannalt sünnipäevaks lotopileti, millega võidab 10 miljonit eurot. Ta annab pressikonverentsi ja kujutage ise ette, mis hakkab juhtuma, kui avalikkus kuuleb kellestki, kellel on 10 miljonit. Sellega saaks lahendada ju palju probleeme ja nii mu film algabki. Väikesed unistused ja suur raha.“

Ju sai „Pilvede all“ produtsent indu juurde oma eelmisest filmist „Pilvede all. Neljas õde“, mida lausa murti kinno vaatama ja mis osutus mullu üheks edukamaks kodumaiseks linatööks. „Õigus õnnele“ tootja on Kirss ise, stsenarist Eleonora Berg.