"Mina olen legend" tõusis 2007. aasta enimteeninud filmide edetabelis 7. kohale ja kuigi kriitikud olid filmi vastu leiged ning kritiseerid muuhulgas viletsa välimusega arvutiefekte, mida kasutati öölembeste zombilaadsete olendite loomiseks, siis rahvale film meeldis. See teenis 150 miljoni dollari suuruse eelarve juures tagasi 585.3 miljonit dollarit. Tegu on Richard Mathesoni 1954. aastal ilmunud samanimelise romaani kolmanda ekraniseeringuga ning muidugi kritiseeriti filmi ka algmaterjalist kaugele eemale liikumise pärast.

See film tõestas, et Francis Lawrence, kes oli enne seda teinud ainult 2005. aasta "Constantine'i", suudab väga hästi hallata suure-eelarvelist filmi ja mitte ainult, sest filmi vahest kõige huvitavam osa ei seisnenud märulis ega ulmes, vaid hoopis selles, et Smithi karakter veetis suurema osa ajast ekraanil täiesti üksi. See ei vasta päris tõele, sest tal oli ekraanipartneriks koer Sam, kelle eest mees hoolitses ja kes oli ka tema ainus vestluskaaslane, sest mitte kedagi teist terves New Yorgis polnud. Sami surm oli filmis küll väga kurb, aga teda kehastanud Abbey on siiani elus ja terve.

Abbey praegu ning Abbey 2007. aasta filmis "Mina olen legend".

Päris terve Abbey enam pole, sest kuna ta on 13-aastane, sest tema omaniku Steve Berensi sõnul ei kuule koer enam üldse mitte midagi, aga närib ikka veel konte ja mängib palliga.

Berens rääkis ka koera treenimise telgitagustest, sest Abbey oli filmis ikakgi väga tähtsal kohal. Berensi sõnul tekitas Abbey treenimine teatud stseenide jaoks talle ja treenerile palju stressi, aga ta õppis siiski väga kiiresti.

Berens rääkis väga kiitvalt ka Will Smithist, kelle tekkis Abbeyga kohene ekraanikeemia, sest esiteks võttis Smith koera oma kaasnäitlejana ja teiseks oli tal ka kunagi koer, kes autoga kokkupõrke järel suri. See aitas tal filmi ühte kõige traagilisemat stseeni eriti usutavalt esitada. Smith olevat isegi treeneeri käest küsinud, et kas võib Abbey endale jätta. Seda aga ei juhtunud, sest tal oli juba pere olemas.

Berens lisas, et Abbey osales hiljem veel mitmes väiksemas filmirollis, kuid tal ei õnnestunud rohkem saada nii suuri võimalusi kui "Mina olen legend". Sellest pole hullu, sest Abbey naudib oma elu tavalise perekoerana.

Allikas: LAD Bible