Irvhambad on oma sõna öelnud – pärast suusahüppetorni ehitamist ei ole Mustamäele midagi nii vägevat rajatud. Nad ei eksi! Kus mujal saaksid käia ühe päevaga 21 saunas, mängida tipptasemel bowling'u-radadel, mürada 600-ruutmeetrisel batuudiareenil või teha trenni, Arnold Schwarzeneggeri õpetussõnad silme ees.

Loe edasi, mida maja pakub!

Neljane tüdrukutirts hüppab rõõmust lakke, kui kuuleb, et pileti eest peab tasuma seekord vaid ema. „Sa võid hullata siin ilma rahata neli tundi jutti ka järgmisel aastal, sest kuni kuuenda eluaastani spaatatakse meie majas tasuta,“ jagab tüdruku rõõmuks infot Eesti suurima spaa- ja saunakeskuse Mustamäe Elamus Spa teenindaja.


Foto: Ardo Kaljuvee, Mustamäe Elamuste Keskus

See ei ole ainus pärl, mida uus keskus pakub. Äsja avatud kompleks annab lõõgastumisvõimaluste rohkuse poolest silmad ette kõigile teistele analoogsetele keskustele: 21 erinevat sauna, eeskujulik kuue rajaga 25-meetrine sportujula, eraldi väikelaste basseinid ning turvaline liumäega veeala laste sünnipäevaruumide vahetus läheduses.

Mis on seekord teistmoodi?

Sõna „teistmoodi“ võib kuulda pea iga uue spaakeskuse avamisel ja neid on Eestis tõesti palju. Elamus Spa on ka tegelikult hoopis teisest puust! Külastajale mõeldakse siin igal sammul.

Võimalus on osta kolme tüüpi pääset:

  • ainult sportimiseks ujulasse, kus on ka leilisaun (avatud hommikul kella kuuest);
  • Elamus Spa pääse perega tulekuks (pilet võimaldab kasutada 12 sauna ja ujulat);
  • vanematele kui 18 eluaastat mõeldud Spa 21+ sissepääs, mis tagab maksimaalse elamuse – võimaldab kasutada kõiki 21 sauna ja ujulat ning hinnas sisalduvad mõnusad käterätid ja hommikumantlid.
Riietusruumid on samuti vastavalt grupeeritud, et kõigil oleks mugav.

Kusagil mujal ei ole nii jõuliselt panustatud ruumide paigutusele ega saunakeskuses ägeda sünnipäeva või ärieesmärke täitva tööseminari läbiviimisele. Viimase tarbeks on siin kõik moodsad tehnilised lahendused ja sünnipäevagi ei lasta sul plasttoolidega laua taga kuskil basseiniservas pidada, vaid selleks on privaatsed ruumid koos täisteenindusega.

Muljetavaldav on ka pakutavate hoolitsuste valik, ainuüksi massaaže pakutakse kaheksat erinevat, peale harivate tasuta saunarituaalide on võimalik tellida ka privaatrituaale hamam’is ehk Türgi saunas või kehahoolitsusi.

Keskus on avatud iga päev kuni kella 23ni õhtul, Spa 21+ on reedeti ja laupäeviti avatud koguni kella kaheni öösel. Peatselt pakutakse nädalavahetuste hilisõhtutel lisaelamusi erinevate vingete pidude sarjadega, kust leiab meelepärase rõõmuallika talvekaamose peletamiseks iga keskuse külastaja. Elamustesse panustatakse Mustamäel tõepoolest võimsalt!

Tutvu hinnakirjaga siin: www.elamusspa.ee

Foto: Nils Holm, Mustamäe Elamuste Keskus

Mängi juba täna-homme Eesti kõige moodsama tehnikaga bowling'u-saalis – AMB Akadeemia Bowlingus.

Ei tahaks kiidelda, aga fakt on fakt, see on Eesti kõige suurem bowling’u-keskus, mille 16 rada käib igal hommikul üle spetsiaalne hooldusrobot, et ka pühapäevamängija saaks proovida profivajadusi rahuldavat kvaliteeti. Kuid tehnoloogilistest lahendustest vast olulisemadki on keskuses hoopis need nüansid, mis pakuvad vaba aja veetjale tänavalt mõnusat äraolemist – julge sisekujundus, õdusad diivanid, piljardisaal, lastenurk ja oma köögi suupisted koos korraliku joogivalikuga. Äriklienti ootavad siin suurepärase ventilatsiooniga seminariruumid koos täisteenindusega.

Lapsest raugani ja algajast professionaalini

Bowling on väheseid pallimänge, mis nõuab ainult tahtmist. Kõik muu on sul enesel juba olemas. Et oleks lihtsalt alustada, saab siin kõikide radade servad üles tõsta, et pall ei veereks mitte renni, vaid jõuaks iga viskega vähemalt kurikateni. Nii et ükski jõnglane ei peaks mossitama, et pihta ei saa. Neile, kelle jaoks punktisumma on selle mängu juures üks arusaamatu stiimul, on siin mõeldud palju. Lisaks klassikalistele võimalustele leiab Akadeemiast hulgaliselt tarkvaralisi lahendusi ja need teevad mängimise oi kui põnevaks.

Suurt lusti pakuvad digilahendused, mis lihtsalt ei kisa sulle ekraanil strike, vaid võimaldavad lahendada samal rajal erinevaid strateegia- ja treeningülesandeid. Lastele on kindlasti kõige lõbusam Angry Birds, kus platsi põrsastest puhtaks loopida. Juba esimene vise võib tuua oma 50 000 punkti. Ema-isa, tehke järele! Mängudele lisaks on võimalik jälgida enda nutiseadmest ka iga heite füüsikalisi näitajaid, nagu palli kiirust, täpset rajale paneku kohta, liikumise trajektoori jms. Suurepärane võimalus lihvida oskusi ka professionaalil. Elamuste keskuse mõiste õigustab end Akadeemia Bowlingus 100%, sest just siin on see mäng kõigile põnev.


Foto: Nils Holm, Mustamäe Elamuste Keskus

Kui bowling’ust saab haigus

Neile, kelle mõtteis keerleb kolme auguga kuul hommikust õhtuni, pole vist mingi uudis, et just siin asub bowling'u-pood Pro-shop, kust saab kätte oma esimesed jalatsid ja vindipalli, millesse puuritakse sõrmeaugud mängija anatoomilisi iseärasusi silmas pidades. Pallivalik on kirju ja kui vaja, võid tellida enesele eksemplari, mis lõhnab kui vanillikaun – edevaid on igal alal. Rääkimata erinevatest jalatsimudelitest ja pallikottidest. Enne selleni jõudmist on tarvis aga tükk aega harjutada ja selle tarbeks on Akadeemia saalis tegutsev bowling’u-kool, kus õpetavad oma ala tõelised meistrid. Kursusi korraldatakse nii suurtele kui ka väikestele. Tere tulemast!

AMB Akadeemia Bowling on hea koht, kus:
- pidada sünnipäeva
- teha seminare ja firmapidusid
- võtta sõpradega mõõtu ja kohvitada
- osta varustust


Trefoil lennutab kõrgele

Foto: Nils Holm, Mustamäe Elamuste Keskus

Eesti kõige suuremas batuudikeskuses on kaks saali: võimlemis- ja akrobaatikasaal, kus võiks homme päev korraldada MM-i, ning kolme vägeva sünnipäevaalaga batuudikeskus Trefoil Jumping Park.

Peale sünnipäevaliste on siia oodatud ka sportlikumad töökollektiivid, et teha ühiselt midagi arvutiklahvide klõbistamisest keerulisemat. Kokkuleppel saab broneerida kogu batuudiareeni ja Trefoili rahvas aitab ürituse sportliku poole välja mõelda.

Flying Englishman

Ära imesta, kui tuled Trefoili batuudikeskusse ning näed 63-aastast Inglise härrat maa ja taeva vahel rippumas. Ta on batuuditreener Rob Anderson, kes püsib õhus kauem kui gravitatsioonireeglid seda lubaksid ja on kadestamisväärselt vitaalne, lõbus ning sikutab sind hüppevõrgule kohe, kui on maandunud.


Foto: Nils Holm, Mustamäe Elamuste Keskus

Oma esimesed trikid teed juba paari minuti pärast. Mis peamine, seda kõike turvaliselt, sest reeglid on siin majas raudsed. Paar näidet: korraga hüppab batuudil üks inimene ning saltod ja trikid on keelatud, kui neid ei ole sulle õpetanud professionaalne treener. Treenereid aga Trefoilis jagub ja ka nooremaid, kui Briti lennuklassik sind kohutab. Samuti jagub batuute. Nii et tere tulemast klubisse ja trenni!

See vast on maailmatase

Akrobaatikatrennist huvitatule on Trefoil tõeline kompvek, sest peale batuutide on siin tipptasemel akrobaatikasaal rühmatreeninguteks. Ja mitte ainult akrobaatika, vaid ka võimlemise tarbeks. Kõige moodsama varustusega ning vabariigis täiesti ainulaadne, sest pea neljandiku saali parkettpõrandast saab vaid nupuvajutusega seina äärde kokku voltida (tõstpõrand) ning selle alt kerkivad üles kolm akrobaatikaala: poroloonibassein, sportbatuut ja maandumismatt. Ülejäänud saalipinda katavad akrobaatikapõrand, õhkrada ja hulk varustust, mis õpetavad lapsi oma keha valitsema. Õpetamise taseme ja treeningvarustuse poolest on Eestis Trefoilile vastast kui mitte võimatu, siis üliraske leida.


24/7 Fitness küsib trenni eest vaid 19 € kuus

Jah, see on tõsi. Trennitasud algavad siin tõesti just nii madalalt. Ja ruumi jagub kõigile, sest klubi jõusaal ning rühmatreeningusaal paiknevad kokku 1200 ruutmeetril.

Akadeemias asub juba neljas 24/7 Fitnessi saal, kuhu hetkel pääseb sisse kella 6–24, kuid tulevikus ööpäev läbi.

Masin, millega saad isegi kosmoses treenida

Juhataja Andrus Murumetsa sõnul on Mustamäe Elamuste Keskuse majas vägev kardiomasinate park ja põhjalik kogus nii vabaraskustega masinaid kui ka plokkmasinaid. Sobiva treeningvahendi leiab nii lähedal asuva tehnikaülikooli ainult inseneri portfelli tõstev tudeng kui ka see, kellel on plaan Ott Kiivikasele kandu näidata. Saalis on ka üks eriline masin, tagareie pink, millega ajavad oma jalgu väravavormi Madridi Reali mängijad ja teised jalgpallitipud. Pealtnäha ehk üks igavamaid siin saalis, aga tulemuse saab vägeva. Sellega treenitakse isegi kosmoses, sest tööpõhimõte ei baseeru raskusjõul. Mõni teine siin seevastu näeb välja kui punane Ferrari.


Foto: Nils Holm, Mustamäe Elamuste Keskus

24/7 Fitnessi paketihinda kuuluvad nii jõusaali kui ka rühmatreeningute kasutamine, mille hulka kuuluvad keha ja meele treeningud, lihastreeningud ning tantsulisemad rühmatrennid.

Mis sa pikalt ikka räägid. Astu läbi, teeme trenni!

Klubis on:

  • 12 jooksumatti
  • 10 Gymteci ratast
  • 7 Gymteci crosstrainer’it
  • 20 Gymleco plokkmasinat
  • 20 Gymleco vabaraskustega masinat
  • 4 C2 sõudeergomeetrit
  • SkiErg
  • venitusruum

Tunniplaani ja masinaid näed klubi kodulehel ning proovitrenni saad samuti seal registreeruda.

Kuidas tulla?
Kõige mõnusam on tulla muidugi oma autoga. Tasuta parkimise ruumi saab novembri lõpuks olema 320 autole. Ka linnatranspordiga jõuad kenasti kohale, nii trolli kui ka bussiga. Uuri, milline peatus on lähim aadressile Akadeemia tee 30!

  • Peatus "Männi" (Keskuse): bussid 25 72, troll 4;
  • Peatus "Männi" (Ehitajate tee): bussid 27, 33, 36, 45, 124;
  • Peatus "Keemia" (Akadeemia tee): bussid: 11, 107, 124, troll 3;
  • Peatus "Mustamäe" (Akadeemia tee): bussid: 11, 23, 24A, 124;
  • Peatus "Kaja" (Vilde tee): bussid: 9, 20, 20A, 24, 24A, 25, 36, trollid 1, 5
Jaga
Kommentaarid