Staaridest kirjutav ja nimekirju koostav veebileht ranker.com on kokku pannud nimekirja näitlejatest, kes on hindajate arvates ühe-hiti-imed. Selle all on mõeldud staare, kes on laiemale üldsusele tuntud eelkõige ühe filmi põhjal.

Alicia Silverstone, "Tüdrukud Beverly Hillsis", 1995

Silverstone'ist sai üleöö täielik sensatsioon, kui ta kehastas filmis "Tüdrukud Beverly Hillsis" Cher Horowitzi. Ta oli rikas, ilus ja populaarne blondiin, kes sai seda, mida iganes ta soovis. Peale Cheri rolli pole ta aga millegagi enam nii tuntuks saanud. Ta on küll proovinud teha mõne osa siin-seal, kuid nii suur edu pole talle enam osaks saanud.

Hayden Christensen, "Tähesõdade" II ja III osa

Kunagi 2000. aastate alguses võis jääda mulje, et Christensen on filmimaailma uus tõusev täht, kes jõuab kaugele. Peale paari "Tähesõja" filmi pole ta aga kuigi palju oma filmikarjääriga edasi liikunud. Ta proovis sarnaselt Silverstone'ile mõnda muud rolli, kuid pole siiani saanud uuesti sama palju tähelepanu, kui talle tõi Anakin Skywalkeri roll.

Ralph Macchio, "Karate Kid", 1984

Varsti läheneb ta juba kuuekümnendale eluaastale, kuid peale "Karate Kidi" pole paljud temast enam midagi kuulnud. Kokku vändati neli "Karate Kidi", mis ilmusid 1984, 1986, 1989 ja 1994. Tegemist oli hittidega, mis võitsid paljude südamed. Macchio otsustas aga, et talle meeldib rohkem rahulik pereelu. Ta on oma abikaasa Phyllisega olnud üle 30 aasta abielus ja neil on kaks last.

Mark Hamill, "Tähesõdade" IV, V, VI ja VII osa

Kes ei teaks Luke Skywalkerit "Tähesõdade" filmidest? Sarnaselt Macchiole jäigi Luke Skywalkeri roll Hamilli jaoks tema tähetunniks ja peale seda otsustas ta rahuliku pereelu kasuks. Tal on naine Mairlou York, kellega ta on 1978. aastast abielus ja neil on kolm last ning üks lapselaps.

Lacey Chabert, "Õelad tüdrukud", 2004

Chabert kehastas filmis "Õelad tüdrukud" Gretchen Wienersit, kes oli kooli tüdrukutekamba üks õelutsejatest. Huvitaval kombel oli ta õelutsejatest aga kõige toredam ja südamlikum ning liikus kambas rohkem seetõttu, et ei tahtnud ise õelutsejate ohvriks langeda. Gretchen Wienersi roll jäi aga Chaberti tuntuimaks. Viimastel aastatel on ta mänginud valdavalt Hallmarki kanali filmides ja on ise selle kohta öelnud, et talle meeldib see väga.

Randon Routh, "Superman tuleb tagasi", 2006

Routh kujutas Supermanni, kes on kaua eemal olnud ja otsustas tagasi tulla. Küll aga jäigi see Routhi ainsaks tulekuks. Peale 2006. aasta kangelasfilmi pole kõigi aegade populaarseimat superkangelast kehastanud Routh enam ühegi rolliga nii palju tuntust kogunud. See aga ei tähenda, et hea välimusega Routh oleks filmimaailmast kuskile lahkunud. Näitlejal on põnevaid rolle küll, kuid need pole lihtsalt niivõrd tuntud.

Jack Gleeson, "Troonide mäng"

Gleeson on tegelikult nooruke ja tal on veel aega ronida Hollywoodi karjääriredelil, kuid tuntust kogus 19-aastane Iiri näitleja eelkõige türannist kuningas Joffrey rolliga menusarja "Troonide mäng" põhjal vändatud telesarjas. Varasemalt on Gleeson avameelselt pajatanud, et ta on kogu oma elu soovinud saada tuntud näitlejaks. Eks ole näha, mida tulevik toob.

Linda Blair, "Vaimude väljaajaja", 1973

Paljud peavad "Vaimude väljaajajat" õudusfilmide klassika hulka kuuluvaks. Linda Blair kehastab noort tüdrukut, keda vaevab deemon ja kelle meeleheitel ema otsib kiriku abi. Blair oli tollal 13-aastane. Küll aga ei mänginud ta peale seda enam üheski filmis, mis oleks saanud niivõrd tuntuks.

Robert Pattinson, "Videviku saaga"

Kes ei teaks unise näoga vampiiri, kelle nimi on Edward ja kes vaatamata paarisaja aastasele vanusele lööb külge keskkooliealisele tüdrukule Bellale? Kui "Videvik" oli veel kuum teema ja kõik teismelised sellest rääkisid, kasvas Edwardi kuulsus niivõrd suureks, et mees pistis tuntud rolli eest taskusse ligi sada miljonit dollarit. Tal oli väike osake ka filmis "Harry Potter ja tulepeeker" (2005), kuid sellega Pattinsoni filmikarjäär suures osas piirdub.

Alliaks: ranker.com