Festival algab laste muusikaetendusega "Pöial-Liisi", kus nimiosa mängib Getter Jaani. Etenduse muusika on kirjutanud ja lavastanud Venno Loosaar.

Uutest kontserdipaikadest on lisandunud restoran Luu, kus esineb 8. novembril Sergei Manukjan, keda on võrreldud Stevie Wonderiga.
9. novembril toimub Viimsi koolis Amy Winehouse’i muusikale pühendatud suurkontsert "Back to Winehouse", kus Swing'n Joy Orchestraga astuvad lavale Laura Põldvere, Sissi Nylia Benita ja Uku Suviste.

10. novembril tähistab 70. juubelit Eesti üks esisaksofoniste Lembit Saarsalu, külaliseks võluv lauljatar Denise Fontoura Brasiiliast. Kaasa teeb selline raskekahurvägi nagu Olav Ehala, Toivo Unt, Aivar Vassiljev ja Lasse Hirvi Soomest.

Viimsi Happy Jazz Festival on sel aastal jõudnud ka Laidoneri Mõisa, kus festivalinädala viimase esinejana saab kuulata Hedvig Hansoni sumedat häält, saateks auhinnatud noorkitarrist Kalle Pilli.

Amy Winehouse õpetunnid Laura Põldverele

Džässimaalim on põnev müsteerium, tunnistab Laura Põldvere ja pakub, et tema džässiarmastus võis alguse saada Tommy ja Jerry multikatest, mis teda lapsena saatsid.
Viimsi Happy Jazz Festivalil astub Laura reedel, 9. novembril üles kavaga „Tribute to Amy Winehouse“, koos temaga on laval Sissi Nylia Benita, Uku Suviste ja Swing`n`Joy Orchestra.

Millal jazzmuusika sinu ellu tuli?

Ma olen hästi pikalt mõelnud selle üle, et kust on tulnud minu suur armastus jazzi vastu, sest kodus me ei kuulanud lapsepõlves tohutus koguses sellist muusikat. Sel ajal olid ikka popid Phil Collins, Enya, Bläck Rokit. Aga mingil hetkel tärkas mõte, et äkki see on seotud Tommy ja Jerry multikatega, mida lapsepõlves vaatasin. Seal kasutatakse ju taustaks bigbändi lugusid. Kui ma 14-aastasena alustasin laulmist Ursel Oja juures, siis esimesena võtsimegi ette jazzistandardid ja hakkasime neid pusima. Tundus nii põnev ja teistmoodi maailm, mis on senimaani müsteerium mu jaoks!

Kui lähedane on sulle Amy Winehouse looming?

Väga lahe äratundmine oli siis, kui hakkasin kontserdi jaoks lugusid valima. Muidugi olin ka enne kursis tema loominguga, aga tekkis hetkeline mõistmine ning tundus hästi loogiline ja loomulik neid lugusid interpreteerida.

Palun kinnita või lükka ümber väide, et sul on Amyga sarnaseid jooni.

Kindlasti on mingeid ühiseid jooni, aga Amy muusika tundmaõppimise protsessi juures hindan hoopis kõrgemalt just seda, mida ma saan temalt õppida. Kuidas ta häälega mängib, milliseid keerukad nüansse kasutab ja kuidas lüürikat mõista… Ja kuidas ta laval liigub! Nii palju lahedaid nippe, mida saan ise kasutada ja talle lisada juurde enda omapärad.

Viimsi Happy Jazz festivalil astud lavale kavaga Tribute to Amy Winehouse, kui palju said kaasa rääkida repertuaari valikul?

Meil kõigil oli ikka võimalus valida endale lood välja, sest materjal peab ju kõnetama. Kõik lood alati seda ei tee.

Kes on sinu lemmik jazzlaulja?

Ma kinkisin endale sünnipäevaks laulutunni ühe mu lemmiklaulaja Rhiannoniga. Skype tund oli lihtsalt võrratu ja ma olen nii elevil, et kohtume oktoobri lõpus Moskvas tema ja Bobby McFerryini kontserdil!

Sa oled magistrikraadiga improviseerija, kui palju see sind kui lauljat laval aitab?

Magistrikraad ise ei anna midagi. Mina nautisin õppimise juures seda, et sain enda juhendajatelt posutäie juhtnööre, mida saan laval spontaansetes olukordades kasutada. Improvisatsioon on miski, mida praktiseerime ju kõik ka igapäevases elus. Ja mida rohkem me suudame ootamatustega hakkama saada, seda õnnelikumad oleme. Sama lugu on ka muusikaga.

Reisid palju ringi, kuidas reisiväsimusega toime tuled?

Kui ikka nii suur väsimus peal on, et ei jaksa silmi lahti hoida, siis aitab see, et joon palju kohvi ja söön šokolaadi. Pole vist kõige tervislikum viis, aga aitab. Mul on alati lennukis kaasas enda padjake - enamus lennureisidest küll teen arvutis tööd, sest see tohutult meeldib mulle, aga kui tõesti väsimus maha murrab, siis panen korra silma kinni. Põnevad kogemused ja uued kultuurid hajutavad üleüldse mõtte, et võiks väsinud olla.

Millist raamatut hetkel loed?

Loen Kate Bowler’i raamatut ‘'Everything Happens for a Reason and Other Lies I’ve oved’’- kingitus empsilt sünnipäevaks. Olen veel poole peal ehk siis veel ei tea, mis õppetunni siit saan.