"Üks suur patt oli mul praktiliselt igapäevane poeskäimine," tõdeb Keili, kes sageli alles uudistesaate järel kell pool üheksa õhtul poodi läks ja siis sealt kõike tühja kõhuga kokku kuhjas. "Näljasena on ju selline tunne, et tahaks ju kõike süüa ja kohe, hea idee puudumisel krahmadki suvalisi asju kokku. Muuseas langed ka sooduspakkumise all olnud lillepoti õnge,” naerab ta.

Aga siis lõin kolme kuu toidukulud kokku ja saime elukaaslasega aru, et kulutame ebareaalselt palju raha sellele. "Ma hakkasin tegema nii, et pühapäeval paneme nädala nimekirja kokku ja käime poes. Ning eelmise päeva õhtusöögi võtan sageli järgmine päev ka lõunaks kaasa," võtab ta lühidalt kokku suurima säästunip. See hoiab umbes 300 eurot kokku toidukuludelt kuus. “Kolmeeuroseid kohvisid ostan ka aina vähem. Mulle meeldis kampaania, mis hiljuti oli, et kohvitopsi pealt osa läks annetuseks: kui siis mõnikord libastusin tanklas, siis ei tunne end nii halvasti.”

Lisaks sellele, et nii sai ta arututele kulutustele jälile, lendas ka palju-palju vähem toitu prügikasti. “Teadlik tarbimine hoiab tohtult kokku toidu raiskamist. Kui külmkapis on tühi-tähi, mis kiiresti säilivusaja kaotab, siis juhtubki lõpuks nii, et loobid rohkem toitu ära kui sööd.”

“Sama on ka riietega - ma proovin aina vähem käia emotsiooniotse tegemas. Mul on olemas ühes kirbukas oma boks ja viin oma vanad riided sinna. Nüüdsest ostan sealt kogutud rahaga omale midagi uut ning kvaliteetset,” sõnab Keili, kes hindab aina enam rõivaid, mis peavad vastu aastaid, mitte vaid ühe hooaja.

Mõttetute kulutuste kõrvaldamisel säästetud raha kasutab Keili parima meelega oma kodu sisustamiseks ning paneb kõrvale ka reisifondi. “Korra aastaks tahaks ikka kuskile reisida, maailm ootab ju avastamist!”

Muide, veel selle nädala lõpuni ootab Keili juhitud jõulusaade "Inglite aeg" lugusid inimestest kelle eluteele on saatus veeretanud raskuse, millest vaid oma jõudedega on raske üle saada. Südamlikud lood abivajajatest, mis aitaksid muuta heade inimeste elu paremaks, on oodatud aadressile aita@tv3.ee või telefonil 5504881.