“Minu esimene töökoht oli Saaremaal kus perega suvesid veetsin. Mu sõbranna käis rattaga teises külas raha teenimas ja see tundus põnev. Läksin siis ka,” meenutab Klein. “ Lõikasime laste turvaistmetelt niidikesi. Selline tore töö oli - lõikasime paar tundi niidikesi ja siis läksime üle tee poodi ja ostsime teenitud palga eest head ja paremat,” naerab ta, et suurema eesmärgita koguda raha millekski tähtsaks, sai ta oma esimese töökogemuse kätte.

Ergo Kuld aga sai töö, mille tegijat tegelikult ehk väga vaja polnudki: “Minu esimene töö oli kodukülakeses Raplamaal, kus läksin suveks saekaatrisse tööle. Suviseks põhisündmuseks, Rock Summeriks, oli vaja raha teenida, aga ega neil polnud mulle midagi jõukohast pakkuda. Põhimõtteliselt tõstsin saepuru ühest hunnikust teise.”

“Aastake hiljem töötasin samas kohas öövalvurina, seekord sõbraga koos”, meenutab ta värvikat seika töötava noormehena. “Paraku jätkus seda karjääri üheks ööks. Selgus, et seal oli vargustega mingi pidev jama ja see võttis jala tudisema. Panime sõbraga saekaatri katusele telgi ja tõmbasime redeli üles. Tundus turvaline lahendus. Ärkasime öösel huilgamise peale, pistsime pead arglikult telgiuksest välja ja vaatasime kakuga tõtt” kirjeldab ta, kuidas suuremaid emotsioone ei pakkunud pikas plaanis kumbki esimestest ametitest, pigem hirmu. Kuld arutleb, et eks noorel ja kogenematul ongi keeruline – oli siis ja on ka täna: “Kui oled kogenematu, siis kipuvad tööd olema teisejärgulised, sellised “tule, seisa ja ole””, pakkumata tegijale midagi.” Sama asi on tema sõnul ka koolikiusamisega, mis sarjas teemaks: “Oli meie ajal, on praegu ja on ka tulevikus, see on paratamatus” tõdeb Kuld, et see on teema, millest võiks jahvatada eraldi veergude viisi.

Aga räpp, mis on sarja kangelanna suur unistus? On see teemaks võetud Ergo Kulla isiklike eelistuste põhjal? Selgub, et kaugel sellest! Klein paljastab, et kui tema on alati räpisõber olnud, siis Ergo keeras räpi kõlades raadio pigem vaiksemaks. “Kuulan hästi tehtud muusikat. Eks see on suuresti süvenemise asi,” tõdeb ta. “Muusikalises plaanis on räpiteema mulle võõras olnud, aga nähtusena on see põnev maailm. Sarjaga seoses sai see luubi alla võetud. Ütleme nii, et ei pidanud pettuma - see skeene on eestis päris põnev ja rikkalik,” räägib Kuld, et õnnestus sarja keskmesse võtta muusikastiil, mis hetkel menukas ja see endagi jaoks menukaks muuta.

Kui viidata, et “Miks mitte?” on tehtud ilmselgelt soodsama hinnasildiga kui hetkel kirgi küttev “Pank”, muigab Kuld: “Oh, oleks meil selline raha... Tegelikult pole ju vahet palju raha on, alati on seda pigem puudu." Heaks asjaks pole aga tema sõnul tingimata tarvis suurt eelarvet, vaid hoopis head ideed: “Asi algab stsenaariumist – kindlasti on võimalik hea asi ka odavate vahenditega ära teha. Kui aga lugu ei toimi, võid palju tahes tehnikat mängu panna, see huvita kedagi,” nendib Kuld, et sisu on see, mis loeb ja kiidab stsenarist Martin Algust. Ja sisu paistab esimese osa põhjal sarjas “Miks mõttes?” mõnusalt tõesti.