Anu Auna "Eia jõulud Tondikakul“ on üks viimase kümnendi parim koguperefilm, mis Eestis tehtud! Oma suurepärase pildikeele ja hästi jutustatud looga ning mitme olulise sõnumiga puudutab kindlasti igat vaatajat,“ hindab filmi JustFilmi tegevjuht Mikk Granström.

Lisaks sellele osaleb "Eia jõulud Tondikakul“ Justfilmi rahvusvahelises võistusprogrammis ning ka PÖFF-i Eesti filmide võistlusprogrammis. Lugu jutustab 10-aastasest Eiast, kelle plaanid võtavad ootamatu pöörde, kui linnatüdruk viiakse talvevaheajaks salapärasesse Lõuna-Eesti tallu. Tüdruk ei oska esialgu aimatagi, et õige pea asub ta päästma hukule määratud põlismetsa, viima kokku kaht armastavat inimest ning lahti harutama oma pere kiivalt hoitud saladust.

„Olin juba ammu mõelnud, et eestlastel puudub tänaseni oma jõulufilm ning kui kuulutati välja EV100 filmiprogramm, tundus see olevat ainuõige aeg oma filmiga algust teha,“ tunnistab filmi lavastaja ja stsenarist Anu Aun.

Anu on varasemalt silma paistnud kodumaise kinopubliku südameid võitnud mängufilmiga “Polaarpoiss” ning rahvusvahelisel areenil rohkete auhindadega pärjatud lühimängufilmiga “Vahetus”, mis on osalenud enam kui 70 rahvusvahelisel filmifestivalil ning mis tunnistati Eesti Rahvuskultuuri Fondi poolt kultuuriaasta parima debüüdiks ning pärjati Eesti Kinoliidu poolt XII Eesti Filmipäevade aastapreemiaga.

"Eia jõulud Tondikakul" on Anu Auna teine täispikk mängufilm. Filmi peaosades astuvad üles enam kui kolme tuhande kandidaadi seast välja valitud 11-aastane Paula Rits ja 13-aastane Siim Oskar Ots. Lisaks lastele teevad filmis kaasa armastatud näitlejad Jaan Rekkor, vennad Märt Pius ja Priit Pius, Juhan Ulfsak, Tambet Tuisk, Mirtel Pohla, Priit Võigemast, Anne Reemann, Tõnu Oja, Meelis Rämmeld, Maria Annus, Robert Annus ja teised.

Näitlejadebüüdi teeb ka lauljanna Liis Lemsalu. Filmi režissöör ja stsenarist on Anu Aun, produtsendid Maie Rosmann-Lill ja Maario Masing, operaator Heiko Sikka, loodusoperaator Ants Tammik, kunstnik Matis Mäesalu, kostüümikunstnik Eve Gutmann-Valme, helilooja Sten Sheripov, helirežissöör Horret Kuus ja monteerija Margo Siimon. „Eia jõulud Tondikakul“ tootjateks on Luxfilm ja Kinosaurus Film. Filmi levitab kodumaal Estonian Theatrical Distribution OÜ ehk Hea Film. „Mul on suur rõõm, et EV100 filmiprogrammi raames valmib mitu lastele ja peredele mõeldud teost.

"Eia jõulud Tondikakul" treiler tekitab kindlasti paljudes ootuse maagilise jõuluaja järele ning olen kindel, et film pakub kinoelamuse tervele perele,“ rõõmustas Eesti Vabariik 100 programmi juht Maarja-Liisa Soe. Filmi valmimist toetasid EV100, Eesti Filmi Instituut, Eesti Kultuurkapital ja Euroopa Liidu programm Creative Europe.