1. "Kaardimaja" tundub originaalne, kuid tegelikult põhineb see 1990. aasta samanimelisel BBC miniseriaalil, mis koosnes neljast episoodist. See omakorda põhines Michael Dobbsi romaanil, mis leidis aset pärast Margaret Thatcheri valitsusperioodi peaministrina.

2. "Kaardimaja" romaanitriloogia, millest on siis valminud BBC miniseriaal ja kuus hooaega kestnud Netflixi megahitt, autor Michael Dobbs teadis väga hästi, mida kirjutas, sest töötas 80ndatel koos Thatcheriga ja 90ndatel ka Konservatiivses Parteis. Netflixi seriaali looja Beau Willimon on samuti poliitilise maailmaga väga kursis, sest on koos töötanud mitme tuntud poliitikuga nagu näiteks Charles Schumer, Hillary Clinton ja Howard Dean.

3. "Kaardimaja" oli oma stiili poolest erakordselt tuntud režissöör David Fincheri jaoks esimene kord lavastada teleseriaali jaoks. Tema käe all sündisid 1. hooaja kaks esimest osa. Hiljem lavastas Fincher veel Netflixi põrutavalt hea seriaali "Mindhunter".

4. "Kaardimaja" hakati esmalt arendama, ilma et sellega oleks seotud olnud ühtegi telekanalit, aga seriaal tekitas siiski väga palju huvi, mis viis suurte kanalite nagu AMC ja HBO pakkumissõjani, mille võitis hoopis Netflix, mis pakkus peale kõige suuremat summat ka võimalust filmida esimesed kaks hooaega kohe ära. Teised sellist pakkumist ei teinud.

5. 2013. aastal osutus "Kaardimaja" televisiooni ajaloo esimeseks interneti-sarjaks, mis võitis Emmy. Tegelikult võitis lausa kolm. Paha ei teinud ka Kuldgloobuste võidud. See kõik tõestas, et hea seriaal ei pea teles jooksma ning avas mitmed uksed teistele seriaalidele nagu Amazoni "Transparent".

6. "Kaardimaja" episoode lavastasid näiteks James Foley ("Glengarry Glen Ross", "At Close Range"), Carl Franklin ("Devil in a Blue Dress", "Out of Time"), Joel Schumacher ("Batman Forever", "Phone Booth"), Agnieszka Holland ("Europa Europa", "The Secret Garden"), Jodie Foster ("Little Man Tate", "The Beaver"), Allen Coulter ("Hollywoodland") ja John Dahl ("Red Rock West").

7. Et Frank Underwoodi tegelaskuju perfektseks muuta, veetis teda kehastanud Kevin Spacey aega poliitikuga Kevin McCarthy.

8. David Fincheri sõnul olid kõikidesse põhirollidesse valitud näitlejad esmased valikud, mistõttu oli ta väga rahul, et sai võtteplatsile jõudes paluda näitlejatel mitte midagi nässu keerata, sest muidu ta ei andesta neile kunagi.

"I walked in and I got to say the thing I’ve always wanted to say to a cast, which is “Every single person in this room represents our first choice, so don’t fuck this up. Cause if you do, I will never forgive you."

9. Kui oled märganud, et "Kaardimajas" on kaasa löönud mitmed HBO kultusseriaalist "The Wire" pärit näitlejad, siis tea, et see on nii põhjusega. Seriaali looja Willimon on "The Wire" suur fänn, mistõttu palkaski ta mitmetesse rollidesse ka samad näitlejad.

10. Teises hooajas tutvustatud häkker Gavini (Jimmi Simpson) merisiga Cashew'd kehastas tegelikult kolm merisiga, kelleks olid Oscar, Lucas ja Encore, kuigi Oscarit kasutati kõige rohkem.

11. "Kaardimaja" oli Hiinas väga populaarne. 2014. aastal vaatas seda 24.5 miljonit hiinlast, kellest enamik olid valitsuse töötajad.

12. Esimeses hooajas lõhub Frank Underwood neljandat seina ehk räägib otse publikuga ja ütleb: "You know what I like about people? They stack so well." See lause pärineb tegelikult David Fincherilt, kes vastas niimoodi, kui tema jaoks väga halvasti lõppenud "Alien 3" võtetel soovitas üks produtsent tal olla teiste inimeste suhtes sõbralikum.

13. Pussy Riot aktivistid osalesid 3. hooaja kolmandas osas. Nad kehastasid põhimõtteliselt iseennast episoodis, kus nad kutsuti Valgesse Majja, kus viibis ka Venemaa fiktiivne president Victor Petrov, kes näeb siiski üsna sarnane välja Vladimir Putinile. Ja muidugi on mõlema nime esitähed VP...

14. Yahoo andmetel vaatasid Sankt-Peterburgis asunud "internetitrollide tehase" töötajad just "Kaardimaja", et see aitaks neil sotsiaalmeedias levitada sõnumeid, mis pööraksid ameeriklased nende valitsuse vastu. See kõik olevat olnud osa Vladimir Putini kampaaniast mõjutada 2016. aasta USA presidendivalimisi.

15. Võib öelda, et "Kaardimaja" vastutab maratonvaatamiste eest, sest iga hooaeg jõudis Netflixi alati täies hiilguses.

16. Lugu leiab küll aset Washingtonis, aga suurem osa on filmitud hoopis Marylandis.

17. Kas mäletate, kui kolmas hooaeg jõudis Netflixi kogemata kaks nädalat varem plaanitud kuupäevast? See võeti küll 17 minutit hiljem maha, kuid piraadid said kogu hooaja siiski kätte ja see hakkas illegaalsel viisil levima.

18. Kevin Spacey põletas seriaali reklaamisisu loomise käigus oma kätt. See jäeti seriaali sisse. Kolmanda hooaja üheksandas osas põletab Underwood kätt kuuma kohviga ning peab sidemet kandma.

19. Näitlejad Michael Gill ja Jayne Atkinson, kes kehastavad president Garrett Walkerit ja riigisekretäri Cathy Duranti, on ka tegelikult abielus. Režissöör Fincher sai sellest teada alles episoodi tiitreid kokku pannes.

20. Rachel Brosnahani kehastatud Doug Stamperi armuke pidi esialgu osalema ainult kahes episoodis ja ütlema viis rida dialoogi, kuid seriaali loojale Beau Willimonile meeldis tema esitus nii väga, et osales kokku hoopis 19 episoodis. Teda näeb praegu ka Amazoni kõrgelt hinnatud seriaalis "The Marvelous Mrs. Maisel" peaosas.

21. Netflix maksis esimese 26 episoodi ehk kahe hooaja eest 100 miljonit dollarit. See summa läks hiljem suuremaks, sest sama palju hakkas maksma üks hooaeg ehk 13 episoodi.

22. Kevin Spacey tasu oli iga episoodi eest 500 000 dollarit.

23. Seriaali looja Beau Willimoniga töötas 19 aastat tagasi praktikandina Eesti siseministeeriumis.

24. Neljanda hooaja 4. episoodis põgeneb Vene dissident Eestisse. Ühes stseenis arutatakse Vene dissidendi lennumarsruuti Eestisse, mille kohaselt on tal plaanis jõuda Tallinna ja sealt edasi Saaremaale.

Dissidendist Vene meediamoguli Igor Milkini ärid võtab seriaalis Venemaa president Viktor Petrov üle ning oma elu pärast kartes pageb Milkin USA-sse. Frank Underwood soovib Milkini Venemaale tagasi saata, kuid lõpuks saadetakse ta hoopis Eestisse. Täpsemalt siis mõttekaaslase suvekodusse Saaremaal.

25. 2012. aasta "Lilyhammer" oli Netflixi esimene omatoodetud seriaal. "Kaardimaja" oli teine ja vaadates, kus voogedastusgigant praegu on, siis võib öelda, et see oli nende tõeline teerajaja.