Ansambli liikmed kohtusid sotsiaalmeedias, nimelt külastasid nad kõik 50ndatel populaarsuse laineharjal sõitnud vokaalansambli The Hi-Lo’s foorumit. Naljaviluks hakkasid nad koos “esinema” andes välja YouTube’i videosid alates 2011. aastast. Alles kolm aastat hiljem said mehed päriselus kokku. Sandersi sõnul pidid nad alul tegema vaid ühe video, ent elu tahtis teistmoodi. “Rootsis koorifestivalil esimest korda näost näkku kohtumine oli maru. Varem olime vaid naljatanud, kas me päriselt ka kokku saame. Õnneks oli tähtede seis soodne ning see ka juhtus. Me keegi ei osanud arvata, kas see seltskond ka päriselus toimib – kas me suhtume asjadesse samaviisi. Kõik need hirmud läksid aga kohe kus see ja teine, need poisid on tõelised professionaalid. Koos nendega töötamine on minu jaoks tõeline privileeg ning energiat jätkub veel kauaks!”

Kuigi kuuikul on eraldiseisvalt ka muud projektid, on see Kesleri sõnul tema lemmikkoosseis: “Accentiga tegutsemist armastan ma enim.” Hetkel elab mees Los Angeleses ning lööb kaasa ka Ameerika superstaarisaate taustabändis. Lisaks on ta esinenud ühes John Mayeri ja Sealiga.

Kesleri naaberriigist pärit Sanders kasutab oma häält lisaks laulmisele ka reklaamides. Nimelt on ta peale lugenud selliste brändide nagu Nike, T-Mobile, Nickolodeon, Amazon klippidele. Hõbekõri leiab, et nende edu võti peitub komplekssuses. “Mulle meeldivad ka teised a cappella ansamblid, ent meie leivanumber on harmooniate keerukus. Isegi kui kaverdame poplugu, muudame harmooniaid kõvasti.”

Prantslane Craipeau ja kanadalane Fong on aga seksteti Youtube’i staarid. Nimelt on mõlemal mehel üle kuue miljoni vaatamise. Prantslasele tõi menu Daft Punki mõne aasta tagune hitt “Get lucky”.


Fongi vaadatuim video on aga Pokemoni tunnusmuusika. Kuigi oma sotsiaalmeediasse postitab ta nohiklikku sisu, ei ole ta siiski introvert, vaid vastupidi hoopis rahvamees. “Accentis olen mina inimeste inimene. Ma usun armastusse ning seega üritan ületada lõhe, mis tihtipeale artisti ja publiku vahel one. Pärast esinemisi katsun ma alati fännidega suhtlema minna. Austajaid saabki inimkontakti kaudu, see on väga oluline.”

Kuigi rootslane Åkesson sotsiaalmeedias teistega võrreldavalt aktiivne ei ole, on ta siiski maasikaks jaganud oma YouTube’i kanalil hirmnunnut klippi oma lapsepõlvest, mil nad ühes perekonnaga mitte lihtsalt laulujoru, vaid ingellikud helid üles võtsid. Ta kasvas üles Põhja-Rootsi väikeses linnakeses Skellefteås, kus tema isa oli koorijuht.Sellest hoolimata õppis ta muusikateooriat täiesti iseseisvalt.

Kuigi Accent ja Eesti oma a cappella sekstett Estonian Voices 22. novembril Saku Suurhallis ei võistle, vaid musitseerivad koos, saab igaüks näha, kumma koosseisu kooskõla rohkem meeldib. Lisaks on laval keelpillikvartett ja terve ansambli jagu muid moosekante ehk Erki Pärnoja, Sander Mölder ja NOËP!