Esimene seriaali põhjal valmiv film jätkab sealt, kus Rick Grimesi lugu 9. hooaja viiendas episoodis pooleli jäi. Rick Grimesi filmiseeria tutvustab "Elavate surnute" maailma uusi kohti, mida seriaal pole veel külastanud.

Filmide tootmise üheks põhjuseks on Lincolni otsus seriaalist lahkuda. Nimelt filmitakse Grimesi filmid Suurbritannias, kus asub ka Lincolni perekond, mis annab talle võimaluse olla rohkem perega koos. See on miski, mida ta ei saanud endale seriaali ajal väga palju lubada, sest seda filmitakse USA Georgia osariigis.

See kõik tähendab, et Lincoln ei naase enam tõesti seriaali, aga fännid saavad teda näha mitmes uues "Elavate surnute" filmis.

"Elavae surnute" laieneva universumi sisu eest vastutav Scott Gimple kinnitas filmiportaalile Indiewire, et ta ei välista võimalust, et Grimesi filmid jõuavad ka kinodesse või mõnele suuremale voogedastusplatvormile, sest seriaali produtsendid on juba kohtunud mitme suure tegijaga nagu Amazon ja Netflix, et tuua "Elavate surnute" aina laienava universumi uued erisaated, filmid, seriaalid ja muu digitaalse sisu voogedastusplatvormidele.

AMC praegune ainus lisaseriaal on "Fear the Walking Dead", kuid see kõik muutub, kuna töös on aina suuremaks muutuv seriaaliuniversum, mille uued lisaosad ei ole omavahel seotud. See on kõik sama "Elavate surnute" maailm, aga uued tegelased ja narratiivid.

"Elavad surnud" pole aga ainus AMC seriaal, millele uut elu sisse puhutakse, sest täna selgus, et nende juba ammu lõppenud, aga lisaseriaaliga "Better Call Saul" fännide südametes püsiv "Breaking Bad" naaseb kahetunnise filmiga. Pole teada, kas see jõuab ainult kinodesse või televisiooni.

The Hollywood Reporteri andmetel töötab "Breaking Badi" looja Vince Gilligan just nimelt AMC seriaalil põhineva filmi kallal. Pole teada, et kas tegu on eellooga ning samuti pole ühtegi kinnitust, kas seriaali staarid Bryan Cranston ja Aaron Paul peaosadesse naasevad. Kindel on see, et lugu leiab aset "Breaking Badi" universumis.

Gilligan kirjutab, produtseerib ja tõenäoliselt ka lavastab "Breaking Badi" filmi. Filmiga on seotud ka "Better Call Saul" produtsendid ning lugu peaks rääkima röövitud mehe katsest vabadusse pääseda. Filmi taga ei seisa enam AMC, vaid hoopis Sony TV.