Tänane tuleproov üllatas nii saatemeeskonda kui ka televaatajaid, sest väljalangeja Rutt oleks justkui teadnud, et tema kord on lahkuda. Saatejuhi Eve Kallaste küsimuse peale: „Kas keegi teab, kes on mustas ümbrikus?“ vastab Rutt koheselt: „Mina. Tunne tekkis juba paar päeva tagasi.“ Rutt pole aga ainuke, kes tunnetas oma pilti mustas ümbrikus. Ka Fekeli arvas, et peab lahkuma: „No eks minu aeg on ka tulnud vist. Eks mina lähen. Kui ma lähen, siis lähen rõõmuga ja rahuga.“ Ümbrikus oli aga Ruti pilt.

Saatejuht Eve sõnul andis Ruti osalus saates kogu meeskonnale juurde: „Rutt on meil selline osaleja et kõik – ka saatemeeskonna liikmed, kõik, kellega ta on kokku puutunud, on niisama mööda minnes saanud soovituse, mis puudutab nende tervist või elu.“

„Eks ma olen niisugune nutumasin. Ma ei kannata kurjust, viha, midagi halba. Mul on alati kõigist kahju, kui keegi välja läheb. Ma arvan, et ma rohkem ei räägi,“ kommenteerib Rutt.

Kaika Laine ja Vigala Sassi kõrval rahvaravitseja ametit pidanud Rutt on otsekohese ütlemisega kuraasikas naine. Tema pilgu eest ei jää varju ükski haigus ega halb harjumus. Ta loeb inimese elusaatust nagu raamatut. 90ndate alguses, kui veel igaühest ei olnud saanud nägijat ja terapeuti, looklesid Ruti ukse taga kilomeetrite pikkused järjekorrad abivajajatest. Ruti elutee käänakud viisid ta vahepeal mere taha elama, kuid ka seal otsisid inimesed ta üles, et aina abi saada.

Tänase saate lugu viis vaatajad kaugele minevikku – 15 aasta tagusesse aega, kus juhtunud sündmused ei anna ühele perekonnale tänase päevani rahu, sest õhus on palju vastamata küsimusi. Ülesande lahendamise tegi keeruliseks ka asjaolu, et sündmuspaik asub Harjumaal suure maantee ääres, mis on olnud sündmusterohke paik liiklusõnnetuste kui ka ajalooliste sündmuste poolest. See on Põhjasõja aegne lahingupaik, kus on hukkunud sadu inimesi. Selgeltnägijad pidid suutma välistada kõrvalised sündmused ja keskenduma ühele kitsale teemale, mis perekonda huvitab.

Selgeltnägijatel on aga raskem, kui kunagi varem, sest lahing Eesti parima selgeltnägija tiitlile on lõppemas. Järgmisel neljapäeval ootab ees juba eelviimane tuleproov ning selguvad kolm finalisti!