Reisiväsimuse vastased ravimid

Elizabeth II on kõige enim reisinud monarh Ühendkuningriigi ajaloos, seega on naisel vaja efektiivseid meetodeid, kuidas reisiväsimusega hakkama saada. Tal on kaasas homöopaatilised ravimid, sealhulgas odrasuhkrukommid. Maiustused peaks aitama kehal uue ajavööndiga harjuda, sest aitab veresuhkru tasemel samas graafikus püsida sihtkoha söömaaegadega.

Musta värvi riietus

Kuninganna eelistab üldiselt äärmiselt erksavärvilisi kostüüme, sellel on üsna proosaline põhjus, nimelt soovib naine, et avalikel üritustel oleks ta rahvale hästi näha. Must kostüüm on vajalik juhuks, kui mõni tähtis pereliige surema peaks, samal ajal, kui kuninganna välismaal on.

Kui kuninganna isa suri, oli ta Keenias, kuid musta kostüümi kaasas ei olnud. Londonisse jõudes oli ta sunnitud lennukis niikaua ootama, kui sinna must kostüüm toodi. Pärast seda kannab tema ja ka kõik teised kuningliku perekonna liikmed reisides musta riietust kaasas.

Tualettpaber

Võõrustajad ei pea oma ajusid vaevama küsimusega, et kas kuninganna jaoks on kaks kihti piisav – Elizabeth võtab enda paberi kaasa. 20 aastat reporterina kuninglikel reisidel koos kuninganna ja prints Philipiga käinud mees tõdes, et neil on kaasas pitseriga suletud paber, ainult Elizabeth ja Philip tohivad selle pitseri lõhkuda.

Veri

Kuningannal on reisidel kaasa alati isiklik arst, kellel on kaasas elustamisaparaat ja muud hädavajalikud masinad. Vähem arenenud riikidesse võtab arst kaasa ka piisava verevaru nii printsile kui ka kuningannale.

Rohkelt kostüüme

Kuuldavasti võtab naine endaga kaasa vähemalt 30 erinevat kostüümi, kõiki neid säilitatakse eriti kvaliteetsetes kohvrites.

Pagaritooted

Isegi lennukis olles ei kavatse kuninganna enda pärastlõunast teejoomist ära jätta. Töötajad võtavad kaasa tee, sinna kõrvale loomulikult kõik Elizabethi meelismaiused.

Hiiglaslik kaaskond

Kuningliku visiidi tegemine on keeruline töö, selleks on vaja palju inimesi. Daamil on reisil kaasa kuni 34 inimest, kes hoolitsevad logistika eest. On kirjutatud, et tal on kaasas kuus sekretäri, kaheksa ihukaitsjat, kaks riietajat, kaks isiklikku assistenti ja palju veel.

Isiklik toit ja vesi

Külastatava maa kokki hoiatatakse juba varakult ette nende toitude osas, mida kuninganna mitte mingil juhul süüa ei taha. Kui on mingi kahtlus, et kohalik toit ei ole kvaliteetne, siis võetakse oma toit ja vesi Ühendkuningriigist kaasa.

Erilised kohvrid

Kuninganna Elizabeth ostis Globe-Trotteri kohvrid juba 1947. aastal, et minna prints Philipiga mesinädalatele, naine kasustab neid kohvreid tänase päevani.

Kuumaveekott

Elizabeth naudib elus ka lihtsaid asju, näiteks muudab siniverelise daami magamamineku palju mugavamaks lihtne kuumaveekott linade vahel. See soojendab jahedat sängi, kuuldavasti pakib Elizabeth igale reisile ühe koti kaasa.

Eriliselt tähistatud pagas

Kuna kuninganna lendab alati eralennukiga, siis pole suurt ohtu, et tema pagas kellegi võõra omaga sassi peaks minema. Elizabethi pagasit märgistatakse kollase lipikuga, kus peal seisab lakooniliselt "THE QUEEN".

Aga pass?

Me kõik oleme harjunud enne pikemat lendu kümneid kordi paaniliselt kontrollima, et kas pass sai ikka kaasa. Kuninganna sellise asja pärast muretsema ei pea, kuna temal ei olegi passi. Kuna kõik Ühendkuningriigi passid on antud välja kuninganna nimel, siis temal endal seda ei ole.

Selle asemel küsitakse naise identifitseerimiseks mõned lihtsad küsimused, näiteks vanust, aadress ja nime.