"Keelpillikvartetimäng on nagu abielu, kus ette tuleb nii tülisid kui leppimisi, nii rõõmu kui tüdimust," alustab Mari-Katrina Suss neliku tegemiste tutvustamist. "Ühe partneri asemel tuleb aga lausa nelja inimese eriarvamuste ning tujudega arvestada! Keelpillikvartett Prezioso on koos tegutsenud juba üle kümne aasta, selle aja sisse ongi kõike seda mahtunud, aga hetkel oleme oma teel üsna mõnusas faasis – suuremad kired on ehk vaibunud, kuid oleme jõudnud teatava küpsuse ning usalduseni, oleme päris hästi üksteist tundma õppinud, oskame hinnata üksteise tugevaid külgi ning tunneme rõõmu koosmusitseerimisest."

"Lisaks sellele, et aeg-ajalt valmistame ette ning anname kontserte klassikaliste kvartetikavadega, on meil olnud suur au olla lavapartneriks väga paljudele erinevatele artistidele ning esitada väga erinevates stiilides muusikat. See teebki kvartetimängu nii nauditavaks, et võimalusi on piiritult," rõõmustab Suss.

Kuivõrd kontsert kannab aja seisatamise sõnumit, küsisime kvartetilt, mis suhe neil selle sloganiga on. "Muusiku elu on tihti väga kiire, üks proov teise otsa, ka individuaalselt peab jõudma harjutada, et head vormi hoida ning nõudlikumad partiid vajavad tihti lisaharjutusaega. Vahepeal vaja lapsed lasteiast, koolist koju tuua ning kiirelt toitu valmistada," iseloomustab Suss kiiret argirutiini.

"Ilmselgelt on aega kogu aeg puudu ning enda laadimiseks oleks tõesti vajalik, et kuskil oleks see nupp, mis kogu kiire ära võtab ja korraks hingata laseb. Aga kui kõik need proovid on tehtud ja kontserdihetk on käes, ka siis võib tegelikult korraks “aja seisma panna”. Unustada kõik argielu mured ning keskenduda täielikult ainult sellele ühele hetkele. Siis saad ka aru, et ei tahaks teha ühtki teist tööd maailmas, kuigi prooviperioodid võivad sageli üsna närvilisteks kujuneda. Seda ei juhtu igal kontserdil, aga kui on inspireeriv muusika ning inspireerivad lavapartnerid, toimub energiavahetus lava ja saali vahel. Nende hetkede nimel tasub elada küll," on Suss veendunud, et teeb kõige õigemat asja.

Kontserdi ellukutsuja Kadri Voorandi sõnul on laval tema unistuste koosseis. Tuleb välja, et tunded on vastastikused. "See et Kadri Voorand meid oma unistuste kontserdile osalema kutsus, on kahtlemata suur au. Oleme Kadriga ka varem koostööd teinud – eelmisel aastal Adele’i laulude kontserdil Alexela kontserdimajas ning sel suvel Kristjan Järviga koos Pärnu Festivalil. Ka need olid äärmiselt meeldejäävad ning inspireerivad kogemused meie jaoks. Kadri on ise nii võrratult andekas ja imeline muusik ning kogu selle seltskonnaga koos suurele lavale minek on tõeliselt aukartustäratav. Kadriga koos musitseerides on ka endale meeldejääv elamus kontserdist garanteeritud," kiidab Suss.

Kuna kontsert toimub ei rohkem ega vähem kui juba 12 päeva pärast, on eleuvuse tase kõrge. "Elevus kontserdist võib tulla väga mitmest aspektist – huvitav kava, mis pakub avastamisrõõmu, väljakutset; inspireerivad kaasmuusikud, keda imetledes õpid ka ise midagi muusikuna juurde; koht, mis kahtlemata loob meeleolu ning atmosfääri ning lõpuks ka publik – kaasaelavat ja kontserdist lummatud publikut ei asenda miski," on Suss veendunud, et ilma vaatajaskonnata esinemisest asja ei saa.