Reede õhtul kogunes Tallinna Lennusadama ajalooliste betoonvõlvide alla üle neljasaja inimese, et olla tunnistajaks Silverspoon Gastronoomiakonkursi 2018 võitjate väljakuulutamisele. Telekaamerate surina ja välklampide sähvatuste saatel tehti teatavaks kõikide kategooriate võitjad.

2018. aasta Silverspoon hooaja võitjad järgnevates kategooriates on:

Fine dining – Restoran Horisont
Casual dining – Parrot MiniBar
Parim Pererestoran – Tulivee
Parim Eesti köök – Restoran Ö
Parim Rahvusvaheline köök – Gianni
Parim Aasia köök - Chedi
Parim Kohvik - Ugandi kohvik
Parim Gastropubi – Tabac
Parim Tänavatoit – Burger Kitchen Tänavagurmee

Parima peakoka tiitli vääriliseks nimetati Margo Paluoja restoranist Parrot Minibar.

Parima teeninduse kategooria võitjaks kuulutati Mon Repos peakokka korrus ning Parima Taimetoidu pakkuja tiitli pälvis restoran Von Krahl Aed.

Parimaks Silverspoon 2018 nooreks kokaks kuulutati Sander Kuldsaar restoranist Kaks Kokka ja Ö, kes sõidab ihaldusväärsele praktikale kuuks ajaks Michelin tärniga pärjatud restorani OLO, Helsinkis.

Esmakordselt anti Silverspoon tänavusel hooajal välja ka meediaauhind, mille laureaadiks valis üheteistkümnest autoriteetsest isikust koosnev žürii Heidi Vihma/Äripäev.

Konkursi läbiviimise sõltumatuse ja infoturbe eest vastutab audiitorfirma PwC. “Meile on Silverspooni konkursi toetamine auasjaks, kuna see vastab PwC põhiväärtusele suurendada ühiskonnas usaldust ning aitab ühtlasi tõsta Eesti restoranikultuuri. Kuigi oluliselt suurem osalejate hulk tähendas ka meile rohkem tööd, siis on puhas rõõm näha nii palju uusi tulijaid, kellest nii mõnigi jõudis konkursil finalistide hulka”, ütles PwC partner Lauri Past.

“Suur rõõm on tõdeda, et sellel aastal osales konkursil üle 150 restorani,“ sõnas Silverspoon tegevjuht Kristel Pentus. „Konkurss kasvab igal aastal ning areneb edasi, pakkudes tugevat platformi Eesti gastronoomiasektori arengule. Me väärtustame koostööd kõikide selle sektori osapooltega. On väga oluline tagada jätkusuutlik areng Eesti gastronoomiasektorile ning ühine panus sellesse on siinkohal võtmeküsimuseks. Meie toidukultuur on kõrgel tasemel, pakkudes elamusi nii kohalikele kui ka Eestit külastavatele inimestele ning seda tuleb hoida.”

Gala külalistele pakuti 4-käigulist hõrku jaapanipärast menüüd, mille autoriks oli eelmise aasta parima peakoka tiitli pälvinud Shuichi Shiraishi, Jaapani restoranist Haku. Keelekasteks pakuti nii Perrier Jouet šampanjat kui ka hoolega roogade kõrvale sobitatud veinivalikut. Meelelahutust pakkus alati särtsakas, Silvesrpooni TV3-s linastuva telesarja Tähtede Hõbelusikas selle hooaja võitja, Daniel Levi Viinalass. Piduliku autasustamise tseremoonia viis läbi Andres Dvinjaninov.