2019. aasta juuni viimasel nädalavahetusel toimub Pühajärve kaldal juba neljas ajastufestival Retrobest. Tänaseks on selgunud ka esimesed välismaised artistid, kes publiku ajas tagasi viivad. Unustamatute hittidega saabub Lõuna-Eestisse Belinda Carlisle, kelle laulud “La Luna”, “Heaven is a Place on Earth” ja “Circle in the Sand” vallutasid omal ajal paljusid olulisi edetabeleid.

Carlisle'i karjäär sai alguse trummarina bändis The Germs. Üsna pea sai naine aru, et lauljakarjäär paelub teda rohkem ning ta liitus poprokk kooslusega The Go-Go’s, mis on üks edukamaid naiskoosseise läbi aegade. 27-aastaselt alustas Belinda soolokarjääri, mis viis ta raketina muusikaedetabelite tippu. Kriitikute sõnul oli Carlisle ja tema muusika kõvasti glamuursem ja professionaalsem kui varasemates kooslustes. Sellele aitas kaasa tema produtsent Rick Nowels, kelle andekusest on osa saanud näiteks Stevie Nicks ja pärast Carlisle’i ka Madonna.

Oma kohalolekuga austab järgmise aasta Retrobesti Briti glämmroki lipulaev Smokie, kelle hitte “Living Next Door to Alice” ja “Don't Play Your Rock'n Roll to Me” saab ka kindlasti Pühajärve kaldal kuulda. Publiku tungival nõudmisel on taas artistide seas juba kolmandat korda Retrobestil esinev Thomas Anders, kelle laule Modern Talkingu ajast teab peast igaüks.

Välismaistest tegijatest on veel kohal Saksa diskobänd Arabesque hittidega "Billy's Barbeque", "Midnight Dancer", "Hello Mr. Monkey ja "Friday Night", lugudega "Voyage Voyage'i" ja "Ella, elle l'a" end diskofännide südametesse laulnud Kate Ryan ja ansambel Apelsinile inspiratsiooni andnud Afric Simone, kelle hitt "Ramaya" on Eestis tuntud ka kui "Himaalaja". Lisaks kodumaised lemmikud Anne Veski, Laine ja muidugi sajandi hitiks valitud "Karikakra" esitaja Marju Länik. Ja siit üllatused alles algavad.

Järgmise Retrobesti teema viib kõiki filmimuusikamaailma, tuues kaasa temaatilised rekvisiidid, teematoad ja kultusfilmid. Lisaks saab end proovile panna karaokelaval ning retrolaadalt on võimalik kaasa osta kõike, mida kodus kunagi vaja võib minna.

See on planeet Eesti parim stiilipidu - seega hakake juba mõtlema riietuse ja aksessuaaride peale; pühkige oma neljarattaliselt tolm, puhastage karburaatorid, vahetage küünlad ja saatke kirjasõpradele kutse.

Retrobest 2019 toimub 28. ja 29. juunil Otepääl looduskauni Pühajärve kaldal. Sooduspiletid on müügil kuni 31. detsembrini või kuniks sooduspileteid jätkub.