“Meie neljas tenor Andrew külastas Eestit 2010. aasta suvel, et külastada sõpra, kellega nad tutvusid YouTube’i vahendusel. Ta õppis mõned lihtsad eestikeelsed sõnad-väljendid ja veetis aega nii Pärnus, Tallinnas, Tartus kui Hiiumaal. Lisaks tutvus ta Eesti ajalooga, eriti meeldejääv oli talle laulev revolutsioon ja milline side on eestlastel muusika ja kunstiga. Teistele on see aga täitsa esimene kord,” rääkis Evan Sanders ansambliliikmete seosest Eestiga.

Kuigi kuuikust vaid üks on Eestit väisanud, on kogu sekstett tuttav Estonian Voicesi muusikaga. “Me armastame nende muusikat, Andrew lausa aitas nende viimase albumi juures valmimisele kaasa. Me toetame väga vokaalansambleid nende eri tahkudes, fänname me tõeliselt vaid mõnda koosseisu. Selles osas me Estonian Voicesiga sarnaneme, et meie helikeelte juured tulevad jazziharmooniatest. Siiski lähevad meie teed sealtmaalt erinevaid radu. Kui me esimest korda esinesime Rootsis, jagasime samuti lava Estonian Voicesiga, seega pole see teps mitte esimene kord.

Niisiis ei saa see kontsert kindlasti olema võistulaulmine, kumb sekstett laulab paremini. “Kuigi mõlemas ansamblis on kuus liiget, kes laulavad jazziharmooniaid, on stiilid üsna erinevad. Meie meelest täiendame me teineteist üsna kenasti. Accenti muusika on rohkem mõjutatud popmuusikast, ent Estonian Voices põhineb Euroopa kooritraditsioonidel, avant garde’il ja folgil. Siiski ei taha meie seda muusikat defineerida ja laseme kuulajal otsustada,” kutsub Evan kõiki kontserdile!