Ka meie Kroonikas, nagu kümnetes teises Eesti väljaannetes, teame, kes on Nublu salapära taga. Vähemalt kord nädalas saabub meie postkasti kirju "geniaalsetelt uurijatelt", kes meile seda ühte sama nime saadavad ja tema elust lugusid räägivad. Kurvastame neid, teadsime seda ammu enne.

Aga miks me seda avalikult pole öeldnud? Sest me oleme austanud tema soovi jääda salapäraseks ja teha oma muusikat, ent elada ka oma elu. See on tema valik ja seda oleme austanud, sest tema muusikat ei muuda nime teadmine ei paremaks ega halvemaks.

Ta on fenomenaalne mees, kes mõmisedes on teinud kõikvõimalikke rekordeid ja seda ilma oma isikut paljastamata, sest ta on otsustanud, et muusika on tähtsam kui mees selle taga ja seni on seda avalikku saladust austatud.

Nublu on olnud selle lühikese ajaga olnud musternäide sellest, kuidas head asja saab müüa, rääkimata raskest lapsepõlvest, paarisuhetest või keerukast kooliajast - tema ongi olnud muusika kehastus ilma nime ja näota ja just see ongi nii paganama äge tema juures olnud. Millal viimati oli meie muusikamaastikul keegi nii fenomenaalne ja seda ilma igasugu muusikaväliste skandaalide ja paljastusteta?

Meie jätkame ja hoiame ta nime saladuses (esimese "geniaalse" kommentaatorini vähemalt). Või seni, kuni veel võimalik. Kas #SinaKa?

Kõiki tema hitte kuuled nimest ja näost hoolimata 7. detsembril Tartu Kammivabrikus!