Raivo E. Tammele pole ilmselt võõras, kui mõni fänn tema poole pöördudes viitab: tere, Allan... Just Allan Petersonina on ta rahvale tuntud. "Õnne 13" on eetris igal laupäeval ning on alati ka teletopi tippude hulgas. Lisaks näitab ETV igal argiõhtul aastatetaguseid osasid.

Ent valimiste valguses, kas ta jätkab sarjas Allanina ning kuidas ja kui kaua? ERRi ajakirjanduseetika nõunik Tarmu Tammerk ütleb, et küllap valimised ka Morna elanikke puudutavad. "See ongi ju meie elu lugudena tuntud sarja võlu, et ta peegeldab meie igapäevast elu. Aga "Õnne 13" on ikkagi kunstiline sari, mitte ajakirjandus," leiab ta. "Filmides ja sarjades esinevaid näitlejaid pole põhjust üleliigselt seostada nende poliitiliste eelistusega." Maakeeli öeldes: Allan eetrikeeldu ei saa. Muidugi on iseasi, mida sarja meeskond otsustab. Eelmiste riigikogu valimiste aegu pälvis pahameeletormi seegi, kui Indrek Saar vaid ühes episoodis taas Raimina Õnne tänavale ilmus.

Kroonika kajastas täna, et detsembris jõuavad ETVs vaatajate ette saate "Ajavaod" uued osad, kus Mati Talviku asemel kuuleme juba tema poliitikust poja Artur Talviku (54) häält.

Kas ja kuidas ERR valimiste eel seda kohasena näeb: kas sel teemal on enne Talviku hääle kasutamise otsust arutatud või ei nähta selles probleemi? ERRi poolt öeldakse, et "Ajavagude" saade saab läbi juba detsembri lõpus.

Mis aga puutub üldse poliitikutesse rahvusringhäälingu eetris, siis Tarmu Tammerki kinnitusel tegeleb ERR põhjalikult sellega, kuidas võimalikult tasakaalustatult ja erapooletult viia läbi valimiseelsed debatid. "Jaanuari keskpaigast alates kehtivad ERRis valimiste kajastamise reeglid. Dokument keskendub valimisdebattide läbiviimisele ja sätestab üldised juhised kandidaatide käsitlemiseks ERRis. ERR tutvustab valimiskajastuse reegleid detsembris, kui nõukogu on dokumendi kinnitanud," ütleb ta.

Valimised toimuvad tuleva aasta 3. märtsil.